PETs valgbombe afsløret som svindel og magtmisbrug

Terrorlovene misbrugesPETs strateger må have ment, at de havde en vinder-sag: Uanset udgangen på sagen om en 22-årig mand fra Nørrebro i København ville der være gevinst. Enten blev han rekrutteret som PET-meddeler – eller også kunne han bruges som valgbombe ved FV07.

Det blev det sidste. To dage før valget slog medierne historien stort op: En 22-årig mand af anden etnisk baggrund var blevet fængslet, sigtet for at opfordre til kidnapninger af danskere i udlandet. Udenrigsministeriet udsendte advarsler til danske turister i en række lande. Alt blev gjort for at skabe indtryk af, at der virkelig var fare på færde, og at PET ’igen’ havde udvist handlekraft og årvågenhed.

Historien viser sig at være denne:
To PET-agenter forsøgte i sidste uge at hverve den 22-årige som agent eller meddeler for efterretningstjenesten p.g.a. hans angivelige forbindelse til islamiske miljøer i København og kendskab til personer, der er anklaget i en større ’terrorsag’. Da han afviste dette, blev han nogle dage senere arresteret og mandag varetægtsfængslet for foreløbig to uger på den nævnte terroranklage.

Hvad PET ikke havde taget højde for, var at den 22-årige var i stand til at dokumentere det suspekte forløb. Han optog nemlig det to timer lange møde med PET-agenterne på et af dem lejet hotelværelse med brunch  ved Søerne i København. Denne samtale er udleveret til flere medier. På den baggrund har Politiken kunnet fortælle historien.

Optagelserne viser, at PET-betjentene tilbød den 22-årige en hel stribe ydelser, hvis han ville være meddeler – bl.a. at lette hans 18-årige tyrkiske kones adgang til Danmark på trods af 24-års-regelen, betalte rejser til Tyrkiet og mange andre fristelser for en ung mand, som har været tvunget til at arbejde sort på et pizzaria for at tjene til dagen og vejen. Den slags ville PET se gennem fingre med, sagde eftereretningsfolkene.

Men da den 22-årige ikke ville være med i spillet, faldtr PETs hammer. Nu skulle han i stedet være valgbombe til fordel for lov-og-orden og krigspartierne: ’Terrortruslen er akut og reel!’ – og altså skabt af den danske efterretningstjeneste selv.

PET sidder med en ny Kasper Neergaard-sag. Eller noget der er værre endnu. Alt tyder på at PETs valgbombe var både svindel og magtmisnbrug.  Hele den beskidte affære må straks undersøges af en politisk udpeget instans – og de ansvarlige fra en efterretningstjeneste, der optræder som en stat i staten med sin egen dagsorden – indbefattet valgdagsorden og valgbomber  – må drages til ansvar.

Se Politikens afsløring her

PET ville hverve terrorsigtet

Dokumentation: PETs hvervesamtalen med den nu sigtede 22-årige nørrebroer

Netavisen 13. november 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne