Medie darlingen Ny Alliance

Medie darlingen Ny Alliance – endnu et i den åbenbart endeløse række af politikløse danske partier, præsenterede for nylig deres program.

Af uvisse årsager havde folkeafstemning om EU-forfatningen (”reform-traktat” også kaldet) sneget sig ind blandt kravene, men i kampen om Anders Fogh Rasmussens gunst har det ladet livet. Altså ikke officielt – programmet står skam stadig ved magt; Ny Alliance kan bare ikke udtale sig om hvorvidt de rent faktisk går ind for en folkeafstemning, før folketingsvalget er overstået.

Den tager vi lige én gang til: Ny Alliance fortæller om de vil have en folkeafstemning efter valget.

Det er mig bekendt første gang et parti er officielt politikløst i en valgkamp. Da Pia Kjærsgaard i TV2-nyhederne afkrævede Gitte Seeberg en forklaring, havde sidstnævnte da også mere end almindeligt svært ved at forsvare sig mod Pias (selv-)retfærdige harme. Den slags kalder man vist et straffespark, og Pia Kjærsgaard scorede overbevisende. Man kunne nærmest høre stemmerne tikke ind hos liste O.

Så vidt Ny Alliance, som jeg ellers kun finder interessant som et studie i dét borgerlige demokrati vi med vold og magt eksporterer til resten af verden.

Hvad angår Pia Kjærsgaard, er hun vel noget af det mest fascistoide dansk politik har præsteret efter 2. verdenskrig. Alligevel (eller derfor?) formår hun at være mere og bedre opposition end oppositionen, og så er begrebet ”valg” vist en voldsomt optimistisk overskrift på det cirkus der fylder medierne en uges tid endnu:

Et valg kræver valgmuligheder, og denne gang kan vi kun vælge om farven på vores statsminister skal være rød eller blå. Politikken er den samme.

Netavisen 5. november 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne