Aldrig glemme – aldrig tilgive!

Af DKU – Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Under det nazistiske terror regime mistede 6.000.000 mennesker livet i KZ-lejrene. Jøder, sigøjnere, kommunister, homoseksuelle og alle andre der ikke passede ind i den nazistiske drøm om Neuropa blev interneret.

KZ-fangerne blev pisket til at knokle sig ihjel for at sikre kæmpe krigsprofitter til deres tyske ”arbejdsgivere”. Listen over firmaer der var indblandet i KZ-systemet er lang og indeholder de største firmaer i Tyskland.

Udover de fanger der blev dræbt af slavearbejdets brutalitet blev utallige tusinder skudt, gasset, hængt og tæsket ihjel.

En del af fangerne blev brugt som ’forsøgsdyr’ ved forskellige medicinske forsøg.

På skolen ved Bullenhuser Damm (En af KZ-Neuengammens utallige satellit lejre) blev 20 jødiske børn hentet fra KZ-Auschwitz og udsat for ’medicinske forsøg’ – de fik tuberkulose-bakterier injiceret i blod og lunger.

I KZ-Dachau udførtes forsøg med genopvarmning af nedkølede mennesker. I en rapport til Himmler om forsøget skriver Dr. S. Rascher følgende: ”Forsøgspersonerne nedkøledes på sædvanlig måde – med eller uden klæder – i koldt vand med en temperatur på mellem fire og ni grader. […] Forsøgspersonerne blev taget op af vandet ved 30C rektaltemperatur. Ved denne temperatur var forsøgspersonerne altid bevidstløse.”

I KZ-Buchenwald udførte Dr. Ding-Schuler forsøg med plettyfus. I et forsøg blev en gruppe på 25 fanger injiceret med plettyfusinficeret blod, hvorefter effekten af henholdsvis intravenøs og intramuskulær injektion af plettyfus-podestof blev målt.

Efter halvanden måned var 19 af de 25 døde.

Nazismens forbrydelser er veldokumenterede, enhver der har set KZ-lejrenes rædsler, ved at nazismen er den største og mest bestialske forbrydelse der nogensinde er overgået menneskeheden.

En forbrydelse som den danske stat deltog aktivt i. Det er nu kommet frem at Statens Serum Institut samarbejde med Dr. Ding-Schuler om test og udvikling af vaccine mod plettyfus.

Et omfattende samarbejde

I år 2000 udkom bogen ”krigens købmænd” hvor storindustriens tætte samarbejde med Nazityskland bliver afdækket. Dansk Industri Syndikats våbensalg til Nazityskland bliver afsløret, og det fremgår at den danske regering med Socialdemokraten Stauning i spidsen ikke bare vidste hvad der foregik, men sikrede at våbenhandlen kunne foregå uden større problemer.

I løbet af 2. Verdenskrig var Danmark en af Nazitysklands største handelspartnere, i perioder dækkede den danske fødevarer eksport 10-15% af Nazitysklands fødevare forbrug.

Det er i forvejen et kendt faktum at den danske stat internerede kommunister og andre ’politisk uønskede’ og siden hen udleverede dem til en frygtelig skæbne i de nazistiske KZ-lejre.

Sammen med oprettelsen af ”Frikorps Danmark” – og statens accept af at danske soldater deltog side om side med den tyske hær i angrebet på Sovjetunionen – tegner der sig et billede af en stat og en regering, der på alle mulige måder var en del af og støttede den nazistiske terror der hærgede verden fra 39 – 45 og kostede mere end 60.000.000 mennesker livet.

Det er billede som ingen danskere kan være stolt af, og det er et billede som mange har forsøgt og stadig forsøger at skjule bag fraser om nødvendigheden af samarbejdspolitikken.

De mennesker som døde for at Statens Serum Institut kunne udvikle deres vaccine, og dem der blev skudt med danske geværer, og dem der blev dræbt af danske soldater, og dem der blev udleveret og rådnede op i KZ-lejre er alle ofre for den danske stats samarbejde med det nazistiske terrorregime i Tyskland.

For deres skyld, for vores skyld og for al fremtids skyld skal sandheden frem – jo mere vi fornægter den rolle vores nation og i særdeleshed vores regering spillede, jo tættere er vi på gentagelsen.

I dag kæmper danske soldater side om side med amerikanske styrker i den såkaldte ”krig mod terror”. En krig der har påført det irakiske og afghanske folk omfattende lidelser, og en krig der endnu engang har udstillet imperialismens brutalitet og menneskeforagt for en måbende verden.

Tortur-billeder fra det berygtede Abu-Ghraib fængsel, massakren på Fallujahs befolkning, massegravene udenfor Mazar-e-Sharif og koncentrationslejren Camp X-RAY i Guantanamo Bay er skræmmende vidnesbyrd om at gentagelsen ikke er langt væk.

I filmen ”Den Hemmelige Krig” afsløres det at danske elitesoldater udleverede fanger til tortur. På trods af omfattende dokumentation og direkte indrømmelser fra højtstående soldater, er det eneste svar fra den danske regering vrede over at nogen vover at stille spørgsmålstegn ved de handlinger der bliver udført i vores nations navn.

Danske virksomheder, med giganten AP Møller i spidsen, er storleverandører af materiel og transportydelser til det amerikanske forsvar. Rederiet, der under 2. Verdenskrig var storaktionær i Dansk Industri Syndikat, tjener milliarder på at fragte den amerikanske imperialismes tropper og materiel til mellemøsten.

Endnu engang har den danske regering valgt forkert. I stedet for at kæmpe for fred og frihed, bekender regeringen sig endnu engang til krig og terrorlove.

Vi kræver:

– Fuld offentlig adgang til alle arkiver!

– Erstatning til alle ofre for den danske stats samarbejde med Nazityskland!

– Øjeblikkelig tilbagetrækning af alle danske tropper i Irak og Afghanistan!

– Forbud mod salg af krigsmateriel og -ydelser til nationer der fører aggressionskrig!

– Krigsskadeserstatning til alle ofre for den danske aggression mod Irak og Afghanistan!

MODSTAND DENGANG – MODSTAND NU!

Netavisen 25. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne