København: Forældreblokader i kamp mod nedskæringer

– Til kamp mod Københavns reaktionære nedskæringsbudget

Billedreportage fra fredag den 21. september 2007 (flere billeder nederst på siden)

Forældreblokader i kamp mod nedskæringer på daginstitutionsområdet forsatte fredag, på trods af nattens budgetforlig, som fjernede store dele af nedskæringerne på børneområdet. – Et trængt område der som ældreområdet i stedet burde have et løft.

Der er ingen tvivl om at den brede aktivitet, som er kommet i omdrejninger, har haft sin store virkning på kommunen, der har trukket store dele af de berammede børnenedskæringer tilbage. Men der er stadig nedskæringer på 50 millioner kroner.

Hvem vil Ritt Bjerregård og Co så falde over i stedet? Det er ikke erhvervslivet- De kan heller ikke forestille sig at sende regningen tilbage til Fogh regeringen med dens snævre dikterede kommunale økonomiske rammer.

Ifølge sundhedsforvaltningens økonomi-direktør Hanne Baastrup. vil nedskæringerne nu i højere grad ske på ældreområdet i form af nedlæggelse af plejehjem og forringet service.

Alligevel udtaler Jan Hoby fra forretningsudvalget i LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger i dag fredag i Politiken:

“Forligspartierne har hørt protesterne og fjernet de minimalstatsbesparelser de først havde planlagt”……“Nu er der ingen grund til at opretholde blokaderne af institutioner. Vi må tilbage på arbejde og passe børn”.

Der er ingen som helst grund til at være så hurtig med tilbage til arbejdet og normaliserings-aftrækkeren.

De brede mobiliserende kræfter er lige kommet igang. 1/5 del af nedskæringerne på børneområdet er bibeholdt, angreb på de ældre venter..

Børnefamilier og pædagoger har også forældre, og personalet på området er mere end stresset i forvejen.

Kampen mod budgetforringelser har bedst af, at man arbejder med at udvikle sammenhængen og solidarieten, når velfærdsområderne angribes.

Der er ikke ringe betingelser for at udvikle solidariteten ovenpå Københavns Magistrats tilbagetog på børneområdet.

Kun fælles optræden kan forhindre angrebene på velfærden i Københavns Kommune i form af det reaktionære nedskæringsbudget.

Fotos ved kpnet.dk

Netavisen 21. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne