De første 10.000 underskrifter for folkeafstemning om EU-traktat

Af Folkebevægelsen mod EU

Skuespillerne Morten Grundwald, Janus Nabil Bakrawi og Martin Spang Olsen gør det. Nuværende og tidligere folketingspolitikere som Klaus Hækkerup, Frank Dahlgaard og Bjørn Elmquist gør det. SFU-formand Nanna Westerby, 3F Ungdoms formand Mattias Tesfaye og tidligere KU-formand Lasse Bork Schmidt gør det…

På tværs af EU-holdninger og partiskel står en lang stribe af danskere frem og bakker op om, at vælgerne har krav på en folkeafstemning om næste EU-traktat.

Det gør de på hjemmesiden www.euafstemning.dk, som er oprettet i forbindelse med Folkebevægelsen mod EUs indsamling af underskrifter for folkeafstemning. Organisationens landssekretariat har indtil videre registreret over 10.000 underskrifter.

– Vi gør, alt hvad vi kan, for at forsvare vælgernes ret til at blive hørt. Vi kan kun opfordre til, at andre organisationer, partier og medier også samler underskrifter på kravet: ”Jeg ønsker en dansk folkeafstemning om den næste EU-traktat”. Det her handler ikke om ja eller nej til traktaten, men om folkestyre og demokrati, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Siden EU-topmødet sidst i juni har Folkebevægelsen mod EUs lokale komiteer og aktive medlemmer samlet underskrifter ind på gader, på markedspladser, til festivaler og masser af andre steder. I den kommende weekend – den 21.-23. september – samles der underskrifter ind knap 20 steder rundt om i landet:

Amager, Ballerup, Bornholm, Brønshøj, Esbjerg, Frederiksberg, Frederikssund, Greve, Haderslev, Herlev, Hvidovre, Nørrebro, Odense, Sønderborg, Tinglev, Tønder, Aabenraa, Aalborg og Århus.

– Umiddelbart har vi tænkt os, at fastholde og om muligt styrke dette pres på regeringen, indtil vælgerne loves en afstemning om traktaten, siger Ditte Staun og tilføjer:

– Indtil videre glæder vi os over, at udenrigsminister Per Stig Møller trods alt for nylig erkendte, at politikerne ikke bare kan skubbe afgørelsen over på ministerielle juristers skuldre. Hvad end juristerne mener, så er det en stor politisk beslutning, som befolkningen bør få den mest direkte indflydelse på.

Netavisen 20. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne