Mislykket reaktionær hetz: Thomas Koppels Allé besluttet

Pumpehusvej i Sydhavnen bliver til Thomas Koppels Allé. Det vedtog et klart flertal i Københavns Borgerrepræsentation i aftes, selvom partierne Venstre og Dansk Folkeparti har ført en indædt hetzkampagne imod, at den store komponist, musiker og revolutionære hædres med at få en vej opkaldt efter sig.

Det er ikke mindst Thomas Koppels indædte modstand Danmarks deltagelse i ulovlige aggressionskrige, åbne støtte til den irakiske modstand og hans fordømmmelse af Fogh-regeringen, som udløste den intense modstand fra reaktionens side, da mange lokale omkring Haveforeningen Frederikshøj, hvor Thomas Koppel og Annisette boede i en lang årrække, henvendte sig til kommunen med ønsket om at hædre den internationalt berømte komponist, der døde i februar sidste år.

Hetzkampagnen i medierne og på nettet søgte at betegne Thomas Koppel som ‘landsforrædder’ og sidestillede hans revolutionære holdninger med nazisme!
I stedet fik Venstre og Dansk Folkeparti udstillet deres egen indskrænkethed.

Lars Dueholm (V):.”Når byen København skal hædre nogen, burde det jo gerne være alle politiske observanser i byen, der ønsker at gøre det, og det har der ikke været tale om her. Dette er vel kun en trekvart hæder.”
Tværimod: At Venstre og Dansk Folkeparti stemmer imod er en stor hæder. Det er en 100 pct. ære til Thomas Koppel, der selv efter sin død generer reaktionen.

Annisette og Savage Rose er samtidig ved at lægge sidste hånd på en ny plade, som udkommer i begyndelsen af november. Da Thomas Koppel døde, var et nyt Savage Rose-album under forberedelse, og ‘Universal Daughter’, som den kommer til at hedde, rummer en del materiale fra Thomas Koppel, af Annisette og af datteren Naja Koppel. Den indeholder også en nyindspilning af ‘Messenger’, oprindeligt skrevet til MalcolmX og indspillet på albummet ‘Babylon’ fra 1973.

Netavisen 14. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne