Merkel vil ikke høre folkenes nej til EU-grundloven


Den nye EU-formand vil sætte punktum for tænkepausen og haste en EU-grundlov igennem, som hun ikke tør spørge sin egen befolkning om, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

Angela Merkel, reaktionær og stærkt proamerikansk bundeskansler, erklærer ‘tænkepausen’ om unionsforfatningen efter det franske og hollandske nej for afsluttet – hun søger en hurtig ratifikation af den forkastede traktat!

EUs nye formand, den tyske forbundskansler Angela Merkel, præsenterede i dag sit program for det kommende halve år for EU-parlamentet. I den forbindelse sagde hun bl.a.:
”Tænkepausen er forbi. Nu drejer det sig om at træffe nye beslutninger frem til juni”.

– Tænkepausen blev erklæret som en tid til reflektion, til dialog og demokrati med befolkningerne efter at folkeafstemninger i Frankrig og Holland havde sagt klart nej til EU-grundloven. Nu er det tilsyneladende slut med de pæne ord om demokrati, dialog og tanker – der ellers ikke er for meget af i EU. Merkel vil gerne være prestigeprojektets frelser, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Angela Merkel og hendes forgænger på kanslerposten har ikke på noget tidspunkt haft planer om at spørge den tyske befolkning i forbindelse med EU-grundloven. Her er der ikke plads til demokrati, dialog eller at lytte til folkene, som Merkel ellers talte så flot om ved årsskiftet.

Netavisen 18. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne