CIA og Co. aflytter  Danmark

Kommunistisk Politik 18, 2007

De amerikanske myndigheder kan med vedtagelsen af den nye Protect America Act overvåge alt og alle, der taler i telefon, surfer på internettet eller sender emails – over hele verden. Den eneste – formelle – undtagelse fra denne globale spionage er, at man skal bruge amerikanskebruger amerikanske teleselskaber, internetportaler eller email-hoteller. Men da stort set al teletrafik i Danmark og EU har forbindelse til USA, er disse omfattet af loven.

Overvågningen af teletrafikken kan nu ske uden dommerkendelse – og af alle nationaliteter, der opholder sig uden for USA. Enhver dansker kan altså uhæmmet overvåges af amerikanske spiontjenester – med adgang til optagelse i diverse amerikanske registre og en stribe følgesanktioner. Den danske regering har ikke engang protesteret.

USA bryster sig altid af sin forfatning. Dens rettigheder eksisterer ikke for ’udlændinge’ – og dens bestemmelser gælder heller ikke for amerikanske statsborgere, når de kommunikerer med folk fra andre lande og/eller befinder sig uden for USA.

At denne overvågning allerede er en realitet har vist sig i forbindelse med de seneste ’terror’-arrestationer i København, som fandt sted ’i samarbejde med’ (eller på opdrag af) amerikansk efterretningsvæsen.

Se også:

Terrorlov: Internettet aflures

Netavisen 13. september 2007