Ungdomshus på Grøndalsvænget Allé 13

 Af Aktion G13

Flere hundrede unge på Nørrebro er mødtes for at diskutere planerne for indflytningen i det nye Ungdomshus på Grøndalsvænget Allé nr. 13. Baggrunden er initiativet G13 der er taget pga. frustrationen over den manglende politiske vilje til at udfylde det hul som rydningen af Jagtvej 69 har efterladt i København.  
 
I længere tid har vi kigget på tomme bygninger i København, og vi har ved flere lejligheder været ude og tjekke Grøndalsvænget Allé nr. 13 ud, og er enige om at det er en helt unik bygning til at danne rammen om et ungdomshus. Grunden rummer store muligheder. Huset er ligeså stort som huset på Jagtvej 69, og har derudover som ekstra bonus, et stort udendørsareal.  
 
Efter rydningen af huset på Jagtvej 69 har rigtigt mange københavnske unge ventet spændt på, hvor Ritt Bjerregaard ville have at den alternative politik og musikkultur så skulle være. Men intet har hende eller hendes kollegaer foretaget sig. Derfor har vi selv fundet et hus, og det smarte er at det i forvejen er Københavns Kommune der ejer bygningen, så de behøver ikke engang at finde ekstra finansiering nogle steder.  
 
Vi har tænkt os at være åbne omkring vores aktion. Det kan godt ske, at Politiet nægter at tro vi tør melde ud hvor og hvornår vi vil flytte ind i vores nye ungdomshus, men det har vi nu tænkt os alligevel. Den 6 oktober vil vi flytte ind i huset på Grøndalsvænget Allé 13. Det gør vi fordi vi ikke mener der er noget odiøst eller kriminelt ved vores kamp for et ungdomshus. Kampen for et ungdomshus er ikke en opgave for politiet, det er en politisk kamp, og vi kan ikke reduceres til et kriminalitetsproblem.  
 
Ved at melde så åbent ud håber vi at kunne komme igennem til de tunghøre politikere, så de får løst det problem de selv skabte med rydningen af Jagtvej 69. Der er overhovedet ikke noget hemmeligt i vores planer, tværtimod vil vi lægge kortene på bordet på mandag d. 20.08. De næste 5 dage skal bruges på at diskutere planerne for indflytningen blandt aktivister, og derefter vil det hele blive lagt frem.  

Netavisen 31.august 2007