3000 danske lastbiler på udenlandske plader

Kommunistisk Politik 17, 2007

Først var det skibene – nu er det lastbilerne. Flere og flere chauffør-job udflages.

Danske transportfirmaer råder nu over mere end 3000 lastbiler, som kører på udenlandske, ikke mindst tyske nummerplader. Det skriver Fagbladet3F på baggrund af en opgørelse fra International Transport Danmark. Hver syvende lastbil med fremmede nummerplader på de danske veje kommer fra udenlandske datterselskaber til danske transportfirmaer eller filialer af dem.

Det er mangelen på kvalificerede danske chauffører, danske særregler og høje bøder, der ifølge ITD er forklaringen på, at transportfirmaerne i dag udflager lige så ofte som tidligere skibsrederne. Også de høje danske lønninger nævnes.

Men arbejdsgiverne er ’selv med til at skræmme arbejdskraften væk med meldinger om, at lønnen er for høj. Det, de reelt ønsker, er løndumping og ringere social sikring’, siger forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe, Jan Villadsen.

 Vi har i mange år opfordret arbejdsgiverne til at planlægge langsigtet og medvirke til at uddanne og opkvalificere arbejdskraften. Vognmændene er selv skyld i manglerne, fordi de ikke har ønsket langsigtet planlægning og en strategi for at uddanne og tiltrække arbejdskraft, siger Jan Villadsen.


Netavisen 1. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne