Afretningen af København

Leder, Kommunistisk Politik 16, 2007

Københavnerne stemte engang Ritt Bjerregård ind som en overlegen vinder i kampen om overborgmesterposten i København.  Alt andet end Søren Pind – og efter en årrække hvor krigsgale venstremænd, fremmedfjendske folkepartister og nyliberale nykonservative har sat takten i landets politiske liv, mente københavnerne, at de i al fald kunne rive deres by ud af foghbiernes kløer. Kun på den ’yderste venstrefløj’, som det hedder i de borgerlige medier, var der murren og kritik.

Ritt Bjerregård var jo en prøvet borgerlig socialdemokrat, en bannerfører for den nyliberale europæiske union, tilmed højprofileret EU-kommissær, da en socialdemokratisk statsminister ville have hende lidt på afstand. 

Ritt har heller ikke skuffet nuværende eller tidligere kommissionskolleger og andre fra den europæiske politiske elite på sin retrætepost som topfigur i den danske hovedstad. Unionsuniformeringen og EU-ensretningen tordner derudaf. Ungdomshuse og fristeder, originalitet, eksperimenter og´mangfoldighed er en by i Nowhereland. Ritt viger ikke tilbage for at allierede sig med den religiøse fascistiske reaktion som Ruth Evensen og Faderhuset i bestræbelserne på at unionsuniformere hovedstadsungdommen. København og københavnerne skal afrettes, så de kan lære det.

Turen er nu kommet til at give børneområdet en ordentlig overhaling i ånden fra Bruxelles og Strasbourg. I stedet for at forbedre nedslidte skoler og daginstitutioner slår man dem sammen.    Små hundrede københavnske institutioner slås sammen. 12 skoler bliver til 6. Så kan de måske lære det – forældre, pædagoger, lærere og andre socialistiske ballademagere, der har protesteret over forholdene for de københavnske børn og krævet forbedringer. Nu fjernes en  del af institutionerne, uanset om de er velfungerende eller ej, og uanset at man ved, at meget stort ikke nødvendigvis er meget godt, når det f.eks. gælder småbørnspasning.

De regeringsbærende partier, som er i opposition i Købenjhavn, har klogelig trukket sig fra et bredt forlig og ladet dem ‘til venstre’ om at lave lorten. Alligevel regner de først med at kun´ne afløse Ritt som overborgmester om seks år.
Så vil det beskidte arbejde også være gjort.

Netavisen 15. august 2007