Dansk front skifter ham

Kommunistisk Politik 15, 2007  

Det notorisk løgnagtige Dansk Front har lukket biksen. Ifølge dem selv er ”nationalfølelsen blevet til handling, og talrige selvstændige initiativer har set dagens lys. Det er vi stolte af, og vi har derfor vurderet, at Dansk Front nu har udspillet sin rolle, og vi har valgt at stoppe imens legen er god.”  
 
Personvold og bombeterror er blevet glorificeret på deres hjemmeside, hvilket først fik konsekvenser i 2006, da foreningens daværende talsmand roste brandanslaget mod integrationsminister Rikke Hvilshøjs hjem.

Den århusianske fodbold-hooligan-gruppe White Pride, og nogle medlemmer af Dansk Folkepartis ungdom var de drivende kræfter bag opstarten i 2002. Ideologisk var netværket en larmende blanding af konspiration, koldkrig og naziteorier. Anders Fogh og Pia Kjærsgaard udsat for speedjunkier og alkohol.  

På gaden har den stået på alt fra rudeknusninger og hærværk til overfald og livsfarlig vold. Der har været et tæt samarbejde med fodboldhooligans fra København og Brøndby og nogle lokale nazigrupper i Svendborg og Fredericia. 

Det er lagt fra udelukkende pjalteproletariatet der bliver rekrutteret. Også borgerskabets stokkonservative ungdom vindes tilsyneladende nemt for kampen mod ”de røde”. For nogle år siden gav det sig udslag i et overfald på et møde i det århusianske Antiracistiske Netværk. Efterfølgende anklagede politiet fem med tilknytning til Dansk Front for grov forstyrrelse af den offentlige orden, en anklage der senere blev frafaldet.

Både myndigheder, fodboldklubber og Dansk Folkeparti følte sig dog nødsaget til at lægge afstand til de mere og mere åbenlyst nazistisk tendenser i Dansk Front og deres voldsomme slagsmål. DF smed en række medlemmer ud; fodboldspillerne har taget klart afstand fra den type ”fans”, og selv politiet lykkedes det i foråret at beslaglægge en mængde af deres slagvåben.

Nedlæggelsen af Dansk Front er først og fremmest udtryk for en reorganisering af den yderste højrefløj, der har været undervejs et stykke tid.  

I Århus forsøger man nu at gå efter byrådet, med en ”pæn forening” kaldet Unge Demokrater.

Netavsien 26. juli 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne