Busstrejke imod forringelse af arbejdsforholdene

Kommunistisk Politik 14, 2007

Busstrejken i Busselskabet Movia der startede sidste uge og omfattede 40 buslinjer i København og udvidede sig i løbet af ugen frem til fredag udover Hovedstadsområdet til også at omfatte Stege og Nykøbing Sj. Alene i København drejede det sig om 900 chauffører.

Fredag formiddag besluttede chaufførerne på et fagligt møde at genoptage arbejdet.

Strejken der startede tirsdag i sidste uge var en protest mod at busledelsen har afvist at trække opsigelse af en lokalaftale tilbage. En 12 år gammel aftale om blandt andet afspadsering og opsigelsesvarsler og andre tilkæmpede goder er opsagt til 1. september.

Lokalaftalen indeholder også goder som en seniordag – en betalt fridag for ansatte over 50 år og deres velfærdsfond. Her kunne chauffører søge om midler til arrangementer og f.eks. nye tænder. Pengene til fonden har chaufførerne selv opsparet ved at opgive nogle minutter på hver eneste vagt.
De penge vil man bare tage fra os uden at tilbyde noget alternativ, udtaler chaufførernes talsmand.

Netavisen 3. juli 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne