Rydningen kostede politiet 72 millioner

Af Ungdomshuset

Overborgmester Ritt Bjerregård ville ikke investere én krone i at løse det problem, som politikerne selv skabte med salget af Jagtvej 69, selvom Københavns Kommune har et budget på ikke mindre end 25 milliarder og et årligt overskud på hele 1,4 milliard. I stedet skulle politiet sættes ind.

– Det pudsige i den forbindelse er, at Ritt Bjerregaard i sin tid sagde, at hun ikke ville forære os Stevnsgade Skole, fordi hun hellere ville bruge pengene på kommunens skoler. De 72 mill. som politiet har brugt på rydningen bliver nu taget et andet sted, f.eks. fra skolerne, ældrepleje eller et fornuftigt retssystem. Det er altid sådan, at når en stat vælger “at føre krig,” bruger de penge på “våben og soldater”, som kunne være blevet brugt på sundhedssystem og uddannelse.

Det er klart, at Ritt vidste, at en rydning ville komme til at koste mere end de 12 mill. som hun forlangte for Stevnsgade, og hun valgte altså den dyre løsning, på alle borgernes bekostning. Ikke mindst vores, udtaler Mads Clausen fra Initiativet for Flere Ungdomshuse som kommentar til Politiken.dk’s udregning.

Læs mere

Ungdomshus-rydning kostede 72 millioner, Modkraft

Netavisen 27. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne