Oplæg til efterårsvalg

Leder 1
Kommunistisk Politik 13, 2007

Landets forbryderiske statsminister har i de sidste par uger gennemført en aftale med kommunerne for næste år, indgået en trepartsaftale mellem staten, de offentlige arbejdsgivere, LO og Akademikernes Centralorganisation, og fremlagt udkastet til den ‘kvalitetsreform’ af den offentlige sektor, som vil være en del af Fogh og Co.s valggrundlag.

Den består i præcis 100 punkter til forbedring af den offentlige sektor. Selve forslaget sættes højt på folketingets dagsorden, når det starter igen den 2. oktober – hvor LO-Storkøbenhavn m.fl. har indkaldt til demonstration.

Det ligner et oplæg til valg fra Foghs side, og er det også. Mange brikker er kommet på plads, som skal være med til at sikre den asociale nyliberale krigsforbryderregering endnu en regeringsperiode.

‘Kvalitetsreform’ og trepartsaftale med inddragelse af LO er en del af det politiske grundlag, der skal imødegå den notoriske svaghed på ‘velfærden’, som et øjeblik så ud til at true Fogh-regeringens overlevelse. Begejstringen for aftalen er stor i regeringspartiernes rækker. ‘Et taktisk mesterstykke’, kalder nogle Venstreaviser det. At det foreløbig vil udskyde yderligere skattelettelser til de velstående accepteres som en omkostning ved at beholde magten. De kommer nok, eller kompenseres på anden vis.

En anden vigtig brik er Naser Khader. Sprængningen af De radikale vil efter beregningerne sikre Fogh en sikker alliancepartner i Ny Alliance – og fire år mere som krigsførende statsminister.

Det er et overkvalificeret gæt, at der udskrives folketingsvalg i løbet af efteråret, hvis ikke der sker noget, som rokker ved forudsætningerne for en ny Fogh-sejr. De øvrige folketingspartier har allerede indstillet sig på det og er ved at sætte valgmaskinerne i gang. Thorning-Schmidt og den ny radikale formand Margrethe Vestager skal tegne alternativet. Og modstanden nedefra mod Fogh og Co. og deres hærgen skal kanaliseres ind til støtte for en nyliberal og krigsførende socialdemokratisk statsministerkandidat.

Det skal folkelig mobilisering til at vælte Fogh, som SKAL væltes. Den kan hverken Thorning-Schmidt eller den socialdemokratiske fagbevægelse organisere.

”Kvalitetsreform” og Trepartsaftale – Et dække for markedsgørelse og privatisering
KP 13, 2007

Foghs 100 forslag til ‘kvalitetsreform’
KP 13, 2007

Blåstempling af Foghs reaktionære politik
KP 13, 2007

Netavisen 21. juni 2007