Folkebevægelsen mod EU samler underskrifter for folkeafstemning

Af Folkebevægelsen Mod EU

– Fogh og Merkel har travlt med ikke at spørge befolkningerne om den næste traktat. Derfor går vi allerede nu på gaden for at samle underskrifter på en appel til Folketinget og regeringen, udtaler Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Mens EUs regeringsledere har travlt i Bruxelles med forhandlingerne om den næste EU-traktat, går Folkebevægelsen mod EU på gaden flere steder i Danmark for at få en folkeafstemning.

– Den tyske EU-formand arbejder hårdt på at få et kompromis, som både får gennemført mest muligt af det gamle forslag til EU-grundlov og samtidigt skæres til, så de håber på at undgå folkeafstemninger. Det er et renlivet og udemokratisk svindelnummer, som vores egen statsminister bakker op om. Men de skal ikke slippe for at spørge befolkningen. Vi vil gøre, hvad vi kan for at få overtalt Folketinget og regeringen til at give os en folkeafstemning, siger Rina Ronja Kari, medlem af forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU og talsmand for Ungdom mod EU.

Hun er blandt de aktivister fra Folkebevægelsen mod EU, der stiller sig op ved Nørreport Station og Kultorvet i dag kl. 16-17 for at samle underskrifter for en folkeafstemning. Kl. 15-16 samler Folkebevægelsens aktivister i Århus ind ved Banegårdpladsen i Århus. Andre aktivister samler ind i bl.a. Hillerød og Frederikssund ˆ også i dag. Og i de kommende dage samler Folkebevægelsen desuden ind i en lang række andre byer.

– Vi har ikke tænkt os at stoppe, før vi får lovet en afstemning. Og vi opfordrer alle demokratisk sindede danskere til at skrive under. På gaden eller på internettet på adressen www.euafstemning.dk, tilføjer Rina Ronja Kari.

[ www.folkebevaegelsen.dk]

Netavisen 22. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne