Grov politiprovokation mod torsdagsdemo efter terrorhetz mod aktivister

Af Kommunistisk Politik/Netavisen

Københavns politi har fulgt op på PETs løgn om at aktivister omkring Ungdomshuset overvejer terrorhandlinger efter rydningen og den sidste uges mediehetz mod bl.a. DKU ved provokatorisk at angribe en fuldstændig fredelig torsdagsdemo for ‘ungdomshus nu’. 9 blev anholdt. 2 anklages for mordtrusler og vold mod tjenestemænd.

Foto fra tidligere anholdelse i forbindelse med Ungdomshuset

Vi gentager: Københavns politi angreb torsdag provokatorisk flere hundrede unge, der deltog i en fuldstændig fredelig demonstration. Hensigten var at fremstille aktive støtter af et ungdomshus nu som potentielle terrorister, der forbereder drab på politifolk, attentater osv – kort sagt som ondsindede terrorister.

Der var lagt op til en totalt fredelig demonstration. Det var den også, fortæller medlemmer af DKU, som deltog. De betegner det som ‘måske den mærkeligste demo’, de har været med til. Ifølge dem blev den adskillige gange angrebet af store mængder politi, der var linet op med biler på forskellige punkter langs ruten, der kørte op i demoen og søgte at splitte den, mens de gik løs med knipler på demonstrationsdeltagerne. Der blev gennemført adskillige voldsomme anholdelser på forskellige tidspunkter.

Men selv under skræmmende politiangreb, tæsk og arrestationer blev der ikke reageret eller kastet noget mod politiet. Demonstranterne blev fra højttalervognen opfordret til at stille sig i tætte kæder og ikke lade sig provokere, en opfordring, som blev fulgt.

Demonstrationen gik til Socialdemokraternes hovedkontor på Danasvej med kravet om et ungdomshus nu.
Det var her, demonstrationen blev forvandlet fra en helt almindelig protest til en helt speciel episode i PETs, politiets og reaktionære politikere og presses fortsatte krig mod den københavnske ungdom.

Politiets indsatsleder var Bjarne Christensen, kaldet Benlås. Det er manden der aldrig er blevet straffet for sit ansvar for at den purunge Benjamin (der stadig er i live) i 1993 blev totalt hjerneskadet under en anholdelse. Han har organiseret talrige politiprovokationer mod Ungdomshuset, Christiania, mod protester og aktivister, og er nok den landets mest forhadte betjent. Ballade er sikker næsten hver gang Bjarne Benlås viser sig, for han bringer den med sig.

Bjarne Benlås måtte ved Danasvej lytte til en hadesang om ham med aktivistdans til. Det blev benyttet som anledning til at iværksætte endnu en politiprovokation blandt så mange.

Ifølge politiets historie, som ensidigt er kolporteret videre af TV2News, skred Bjarne Benlås og hans sorte flok ind mod demonstrationen, fordi ‘demonstrationslederen’, en 17-årig pige, angiveligt ‘i en megafon havde opfordret til at dræbe politiets indsatsleder på stedet’ Hun blev anholdt og vil sammen med en ung mand blive fremstillet i grundlovsforhør anklaget for ‘vold mod tjenestemænd’!!!

Vi befinder os i Bjarne Benlås’ og PETs virtuelle verden. Der var som sagt ikke antydning af vold. Hverken nu eller senere, hvor der på forskellige tidspunkter arresteredes flere demonstranter. I alt blev der anholdt ni, ifølge politiet.

Men dDemonstrationen blev ikke opløst i vold, fordi deltagerne ikke lod sig provokere og ikke panikkede over for politiprovokationerne. Den begav sig tilbage mod Nørrebro, men blev af indsatslederen tvunget til at holde flere lange stop på vejen. Ved yderligere to lejligheder, nemlig kort efter at demonstrationen havde forladt Danasvej, og senere ved Åboulevarden ved Griffenfeldsgade (nær Folkets Park i Stengade på Nørrebro, som var slutpuktet), blev demo’en igen angrebet af et velforberedt og knippelsvingende politi. Ved Åboulevarden kørte en hel stribe politibiler bagfra op mod demo’en og spærrer den af og splitter den op, mens politifolk hopper ud af vognene og giver sig til at kniple løs. Ifølge lydvognen, der fortsætter med at opfordre til at danne kælder og ikke lade sig provokere, anholdes yderligere en person her.

Demo’en afsluttedes i lidt politispredt uorden ved Folkets Park, hvorefter der ikke forekom yderligere episoder.

For de deltagende DKU’ere, vi har talt med, virker sagen klar: Der var tale om en på forhånd planlagt politiprovokation, som Bjarne Benlås er ekspert i. Den skulle ikke bare intimidere deltagerne, men havde også et andet formål – nemlig at følge op på PETs udtalelser og de seneste dages pressespekulation om, at aktivister omkring Ungdomshuset overvejer at gribe til terror og attentater bl.a. på politifolk. De falske anklager mod de to unge er et forsøg på at konkretisere dette trusselsbillede og holde volds-skræmmekampagnen i gang.

At politifolk fabrikerer falske anklager er fastslået i flere sammenhæng i forbindelse med arrestationerne omkring rydningen af Ungdomshuset, hvor der bl.a. blev afgivet usande rapporter om en række arresterede. En dom i Højesteret har netop fastslået, at en række folk blev uberettiget varetægtsfængslet af Byretten og Landsretten på baggrund af fejlagtige anklager.
Politiprovokationer er politistatsmetoder. De er ved at blive hverdag her i landet.

Der går en lige linje fra PET-chefen Jakob Scharf s udtalelse til Politiken (9.06) om at rydningen af Ungdomshuset har ført til at der vil blive taget ‘mere voldelige metoder i brug’ til Bjarne Benlås’ temmelig klodsede provokation, som skal underbygge chefens udtalelser.

At provokationer fra efterretningstjenesternes og politiets side vil blive endnu hyppigere fremgår samtidig af, at den 41-årige jurist Lykke Nielsen fra 1. juli er blevet udnævnt til en ny stilling som juridisk chef i efterretningstjenesten. Hun har været vicestatsadvokat ved Rigsadvokaten og har medvirket i de såkaldte terrorsager fra Glostrup og Vollsmose, hvor der i al fald i den sidste sag blev gjort brug af en agent provokateur , der lokkede unge muslimer i en terrorfælde.

– PET må fremover i endnu højere grad indrettes på at kunne bidrage til retsforfølgningen ved domstolene af konkrete sager vedrørende blandt andet terrorisme. Dette stiller en række nye krav til det juridiske beredskab i PET, siger Jakob Scharf i forbindelse med udnævnlesen af Lykke Nielsen.
Siden 2001 og Danmarks ulovlige krige i Afghanistan og Irak er antallet af ansatte i PET steget fra kanp 300 til over 700.

Det gør sig mærkbart i mange forhold – også på gadeplan.

Netavisen 15. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne