G8 dræber

Af DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (d. 6. juni 2007)

DKU har på dagen for starten af g8-mødet, taget opstilling med bannere foran de landes ambassader der deltager. På bannerne står ”G8 dræber”, på engelsk, japansk, russisk, italiensk, tysk og fransk.

Aktionsmarkering foran den tyske ambassade (klik for flere billeder)

Under dagens aktion blev aktivister registreret og visiteret på vej til Islands Brygge metro st. fordi de ”så ud som nogen der var på vej til demonstration”. Ved Storbritanniens og USA’s ambassader blev aktivister registreret og billeder af aktionen blev slettet fra kameraer af ambassade vagter og politi. Det viser endnu engang at den danske retsstat er en hul skal der revner ved den mindste bevægelse.

Vi lavede aktionen fordi:

  • Vi ikke har tiltro til at dette års møde handler om at bremse den globale opvarmning, lige så lidt som sidste møde handlede om at skabe bedre muligheder for Afrika. At møderne skulle have sådanne dagsordener og intentioner om virkelig at gøre noget ved disse problemområder (som de 8 lande selv har medansvar for), er et dække for at kunne lave det lobby arbejde der er nødvendigt for at disse lande kan opretholde deres magt og rigdom på bekostning af u-landene.
  • Det er nu kommet frem at sidste mødes beslutning om fordobling af hjælpen til verdens fattigste, simpelthen ikke er blevet ført ud i livet. Dette underbygger selvsagt vores opfattelse af at emner som Afrika og klima kun er på dagsordenen for syns skyld.
  • Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Rusland, England og USA er alle skyld i millioner af dødsfald. Mennesker i den 3. verden sultes ihjel, blot for at Vestens rige kan tiltuske sig flere rigdomme. Dette gøres bl.a. ved hjælp af EU’s landbrugsstøtte, som sikrer at u-landene ikke får mulighed for at komme ind på markedet og sælge deres varer. Men udover at sulte folk til døde, er G8 landene også ansvarlige for en lang række krige, alle startet på lyssky grundlag og legitimeret af løgne. Den seneste af disse er Irak-krigen (hvor selv verdens ledere nu indrømmer at grundlaget for krigen var en lodret løgn). De virkelige grunde til krig for disse ledere vil altid være at forøge deres magt og rigdom.
  • G8 landene er forrest når det gælder indskrænkninger af frihedsrettigheder, senest set ved mødet i Tyskland hvor demonstranter er blevet overvåget, registreret og anholdt alene fordi de er imod G8.
  • Vi ser det som vores pligt, at gøre alt hvad vi kan for at stoppe, at der bliver myrdet for penge. Derfor protesterer vi over G8.

Netavisen 7. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne