Mere politibrutalitet afsløret

Af DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Næsten to måneder efter rydningen af ungdomshuset kommer det nu for første gang frem i pressen at rydningen af huset ikke foregik let, smertefrit og uden politivold. Politiken bringer søndag en historie der i klare vendinger beskriver politiets unødigt hårdhændede metoder, deres brug af tåregas og knipler.

Samtidig var 1.marts 2007 en dag der samlede størstedelen af Folketingets og Københavns Borgerrepræsentations politikere. De stod skulder ved skulder med roser til det fantastiske danske politi og dets prisværdige indsats på Nørrebro; danmarkshistoriens største politiaktion som – hvis man tror de “folkevalgte” – gennemførtes ualmindeligt fredeligt, med minimal brug af vold og med de utilpassede unges bål og brosten som eneste fortrydelige islæt.

Det er en beskrivelse der ganske simpelt er løgn. Politiets overgreb og brutalitet blev sat i system i en skala vi sjældent har set i Danmark: Nørrebro blev som bydel reelt sat i undtagelsestilstand med udgangsforbud, vilkårlige visitationer og arrestationer, tæskehold af civilklædte betjente og ransagninger (uden dommerkendelse) af borgeres kontorer og lejligheder. Den danske grundlov – ukrænkelig når det gælder racisters og fascisters ytringsfrihed – blev sat ud af kraft med et defacto demonstrationsforbud, menneskemængder blev spredt ved påkørsler med politibiler, massive mængder tåregas og knippelslag. Hundreder blev arresteret og fængslet – mange sidder stadig bag tremmer, og en stribe uhørt hårde domme er begyndt at falde.

Folketingspolitikerne tog uden undtagelse afstand fra brostenskast og bål, men de kriminelle er politiet og politikkerne selv.
Det mindste de “folkevalgte” kan gøre er at stille politiet og de politisk ansvarlige til ansvar og løslade alle de fanger der er taget som gidsler i en politisk kamp.

Når uret bliver ret, bliver modstand til pligt!

Vi ses på barrikaderne…

Netavisen 23. april 2007