Vi vil med til festen!

Af Unge Stemmer Nej

De tilbyder os lønstigninger på omkring 3 % om året. Det er jo latterligt. Når man fratrækker prisstigninger på mad, transport og bolig er det faktisk slet ikke en stigning, men et fald. Det er totalt uacceptabelt“, udtaler murerlærling Silas Klein Jensen, der er en af talspersonerne for det nystiftede initiativ “Unge Stemmer Nej.”

I dag klokken 16.00 havde initiativet indkaldt til sit første arrangement – en såkaldt “Lønfest”. Med brændende romerlys, springende champagnepropper og røde faner mødtes omkring 50 lærlinge og unge ufaglærte foran Industriens Hus på Københavns Rådhusplads.

“Vi ved at skuffelsen over de nye overenskomster er stor blandt lærlinge. Samtidig slog lønstigningerne for direktører rekord i 2006. Men arbejdsgivernes lønfest er lukket, og lærlingene står ikke på gæstelisten. Derfor inviterede vi os selv,” fortsætter Silas Klein Jensen.

“Unge Stemmer Nej” er et samarbejde mellem en række lærlinge- og ungdomsklubber. De arbejder på at få unge til at afgive deres stemme og få genåbnet forhandlingerne. Netop nu diskuterer de 50 unge københavnere hvordan man kan få flere unge til at deltage i afstemningen om de nye overenskomster. Der bliver blandt andet igangsat en omfattende og landsdækkende SMS-kæde, der opfordrer unge til at stemme nej og kræve forhandlingerne genåbnet.

“Også mindstelønnen skal længere op. Vi kan ikke acceptere at vores arbejde kan udføres til 100 kroner i timen. Det er lønninger der hører til i sidste årtusinde, vores forslag er at ingen skal arbejde for under 120 kroner i timen når næste overenskomstperiode er slut,”
udtaler initiativets anden talsperson mediegrafiker Christina Nielsen.

“Vi siger til alle vi møder at de skal stemme nej. En strejke er åbenbart det eneste sprog arbejdsgiverne forstår. Hvis de fine herrer i Dansk Industri mener noget andet, kan de jo kigge ud til festen. Vi gi’r!”
, slutter mediegrafiker Christina Nielsen med et smil på læben.

Samtidig med lønfesten blev der hængt et 10 X 10 meter stort banner ud fra Industriens Hus. Banneret hænger der endnu – vedhæftet denne mail er blandt andet et billede af banneret.

Netavisen 20. april 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne