Arbejderpartiet Kommunisterne, Østjylland Følg med på www.kpnet.dk

UNGDOMSHUS NU!

Kampen fortsætter

 

I dag d. 8. marts – på ‘Kvindernes internationale Kampdag’ – er det en uge siden at Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet af politiet. Det er nu ved at være jævnet med jorden af skruebrækkere under politibeskyttelse.

Alt er gennemført i en nøje planlagt borgerkrigsmanøvre, hvor reaktionære politikere, politiet og den fundamentalistiske kristne sekt ‘Faderhuset’ hver har spillet deres rolle.

Der føres krig mod ungdommen. København skal totalsaneres for kritiske røster, for alle aktiviteter der ikke giver profit, og ikke kan holdes under topstyret politisk kontrol. Den indre by skal gøres pæn og spiselig for boligspekulanter og erhvervsliv.  

I dag er byen i ikke-erklæret undtagelsestilstand. Unge som ældre indfanges og får tæv af politiet blot for at være tilstede. Næsten 700 er blevet anholdt i løbet af ugen og varetægtsfængslinger sker uden nogen form for bevisførelse. Private hjem, organisationer og medborgerhuse stormes, døres sparkes ind og der bruges tåregas. Kampen mod Ungdomshuset har kostet millioner.  

Solidariteten har til gengæld været tilsvarende – hver dag nye markeringer, trods det at retten til at demonstrere reelt er sat ud af kraft. Kampen for et nyt ungdomshus fortsætter.

Politikerne har udløst volden på Nørrebro. De vasker deres hænder og skyder skylden på ‘de voldelige unge’.  

Vi støtter fuldt ud kravet om et nyt ungdomshus og en reel politisk løsning.

For fristeder alle steder!
Løslad de fængslede!
Nyt ungdomshus nu!