Løslad de politiske fanger i Belgien

Protestmanifestation

Tid: fredag den 16. februar kl. 16.30

Sted: Belgiens Ambassade, Øster Alle 7, Østerbro

• Løslad de politiske fanger i belgiske fængsler
• Stop kriminalisering af politisk aktivitet
• Fjern EU’s terrorlister
• Forsvar de politiske frihedsrettigheder

Program:
Taler.
Oplæsning af protesterklæring til Belgiens ambassade

Vi afholder protestmanifestation ved den belgiske ambassade for at vise vores solidaritet med de fængslede kammerater i Belgien og for at protestere imod den belgiske stats ’antiterrorlovgivning’ og dens brud på de politiske frihedsrettigheder, f.eks. organisations- og ytringsfriheden.

Arrangører: Internationalt Forum, Foreningen Oprør m.fl.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

For knap et år siden, den 28. februar 2006, blev i den belgiske by Brügge 7 venstrefløjsaktivister arresteret med den begrundelse at de havde arbejdet for den tyrkisk-kurdiske organisation DHKP-C. I forbindelse med ransagning af et informationskontor i Bruxelles fandt man et stk. våben i et pengeskab og en oversat pressemeddelelse fra DHKP-C. Disse ”forbrydelser” var hovedingredienserne i de anklager som den belgiske statsanklager byggede sit anklageskrift på.

Anklagen og domfældelsen er sket på baggrund af den belgiske antiterrorlov der blev vedtaget i december 2005, og som her for første gang blev taget i anvendelse. I Tyrkiet er DHKP-C forbudt, og organisationen befinder sig på USA’s og EU’s terrorlister.

Der har helt åbenlyst fundet et samarbejde sted mellem den belgiske og tyrkiske stat i forbindelse med denne sag. Fire af aktivisterne, nemlig Musa Asoglu, Kaya Saz, Sükriye Akar og Bahar Kiyongür er nu idømt straffe på mellem fire og seks et halvt år. De er blevet dømt for at sympatisere med en tyrkisk-kurdisk organisation der udelukkende opererer i Tyrkiet.

Denne sag demonstrerer hvor stor en trussel den såkaldte antiterrorlovgivning udgør i forhold til de politiske frihedsrettigheder.

At organisere sig, at ytre sig, at protestere, det er ikke terrorisme!

MØD OP OG PROTESTER!

Netavisen 12. februar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne