Husk os ”Løn ikke almisser”

Af EL-Forbund Ungdom og Metal Ungdom

Torsdag den 8. februar går Dansk El-Forbund Ungdom og Dansk Metal Ungdom på gaden under parolerne:

– Løn ikke almisser
– Pension også for lærlinge
– Ferie også for nye lærlinge

Det foregår på Rådhuspladsen foran Dansk Industri, hvor vi vil prøve at råbe forhandlerne op, så de også husker lærlingene ved forhandlingen om de nye overenskomster.

”Løn ikke almisser” siger vi fordi lærlinge i dag, går til en løn der kan være meget svær at leve for. Med en løn under 52 kr. i timen, er det meget svært at få både ordentlig mad men også et sted at bo. Vi kan også konstatere at lærlinge generelt bliver ældre, derfor er mange også interesseret i at flytte hjemmefra, hvilket er temmelig umuligt på almisser.

”Pension også for lærlinge” siger vi fordi man først som 20 årig kan få pension, og med den politik der bliver ført i øjeblikket, er det vist desværre ret sikkert, at pension bliver en privat sag i fremtiden. Vi vil have at alle, også lærlinge under 20 år for en pensions opsparing, så de kan nå at spare op til en god alderdom.

”Ferie også for nye lærlinge” er et råb om at alle skal have krav på ferie. Som det ser ud i dag, kan du kun holde ferie hvis du starter i lære før 1. august, starte du senere har du ikke krav på så meget som en dag, det mener vi er uretfærdigt overfor de mange lærlinge der skal gå op til 9 måneder, uden mulighed for at få en pause fra arbejdet.

Direktør lønningerne er steget stødt de sidste år, og den økonomiske situation i Danmark ser, mildest talt fantastisk ud, Det er tid til at også de lavest lønnede i samfundet, for del i krummerne fra de riges bord. Vi beder ikke om store penge summer eller gyldne håndtryk, det eneste vi vil have er rimelig fair forhold, så det fortsat vil være muligt at tage en god erhvervsuddannelse i fremtiden.

Så mød op på Rådhuspladsen Torsdag den 8. februar kl. 16.30 og vær med til råbe forhandlerne op. Vi vil være til at få øje og det vil ikke gå stille af sig.

Netavisen 6. februar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne