EU: Dansk landbrug til monopolerne

Pressemeddelelse
Folkebevægelsen mod EU

En EU-dom imod bopælspligt er et alvorligt angreb på danske landbrug. Dommen åbner op for, at danske og udenlandske monopoler kan opkøbe store dele af dansk landbrug, udtaler Folkebevægelsen mod EU

EF-domstolen har den 25. januar fældet en dom, som gør den danske bopælspligt ulovlig. Den danske lovgivning om bopælspligt på landbrugsejendomme betragtes som ”en begrænsning af de frie kapitalbevægelser, der er uforenelig med EF-traktaten”, siger en pressemeddelelse fra domstolen.

– Det er et uhørt og alvorligt angreb på danske landbrug, som regeringen bør afvise. Dommen åbner op for, at et lille antal danske eller udenlandske monopoler kan opkøbe store dele af dansk landbrug. Det kan nemt få store og uheldige konsekvenser for landbrugsproduktionen i Danmark, og det vil true beskæftigelsen og livet i landdistrikterne, udtaler Ditte Staun, som er landdistriktskonsulent og talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Med dommen tilraner EU sig magt over et område, som i sig selv ikke er overraskende. Den er helt i tråd med unionens øvrige skridt i retning af en egentlig EU-statsdannelse. Men af hensyn til såvel landbruget som til folkestyret og dansk selvbestemmelse bør regeringen og Folketinget sige klart fra.

Netavisen 26. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne