Nazister på Rådhuspladsen

Af Ungdomshuset

De borgerlige medier har skrevet spalte op og spalte ned om den provokatoriske VU-demonstration mod Ungdomshuset. På Rådhuspladsen blev både VU-demonstrationen og en moddemonstration af støtter af Ungdomshuset ifølge nogle aviser angrebet af hætteklædte ballademagere.

Fra localeyes’ videoreportage:
Tilbageholdte nazi-hætteklædte på Rådhuspladsen

Video nyhedsbureauet localeyes skriver:
Deltagere fra den yderste højrefløj (dvs. nazister, kpnet) blev lørdag aften tilbageholdt efter, at de angiveligt havde angrebet demonstranter fra Ungdomshuset og Venstre Ungdom. Alle personer blev efter endt registrering løsladt.
Se Hætteklædte anholdt efter angreb

Tilsyneladende har nazister, der har vist meget stor interesse for rydning af Ungdomshuset, foretaget en provokation ved at angribe VU-demonstrationen med henblik på at det skulle fremstilles som et angrab fra ‘autonome’ (støtter af Ungdomshuset)

Ungdomshuset har efterfølgende udsendt nedenstående pressemeddelelse:

Politiken skrev: “Formanden for Venstres Ungdom, Karsten Lauritzen, havde ikke noget imod Dansk Fronts tilstedeværelse til demonstrationen, for de »har jo opført sig ordenligt hele aftenen«.”
Se Flaskekast under demonstration

Ungdomshuset har denne holdning:

Det er fuldstændigt forkasteligt, at Venstres Ungdoms er ligeglade med hvem de demonstrerer sammen med. Dansk Front er erklærede racister og flere af deltagerne i VU’s demonstration er erklærede nazister.

Blandt andet deltog Julius Børgesen, tidligere talsperson for Dansk Front.
Da han for nylig var sigtet for at opfordre til brandattentat fandt politiet to skarpladte ulovlige geværer hos nazisten. Kun 60 år efter naziregimets fald, så har VU allerede glemt historien.

Ungdomshuset stiller sig solidarisk med de folk, der skred ind, da VU og Socialdemokraternes Ungdom valgte at marchere med organiserede nazister.

Ingen nazister i vores gader

Netavisen 8. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne