TV-medierne som politiets mikrofonholdere

Af deltagere i demonstrationen for Ungdomshuset d. 16-12-06

Vi er nogle, som netop er vendt hjem efter at have deltaget i lørdagens demonstration i solidaritet med Ungdomshuset. Da vi så TV-mediernes dækning af begivenhederne, måtte vi konstatere, at politiets og de fleste journalisters udtalelser på ingen måde refererer til de faktiske begivenheder. Derudover blev vi præsenteret for en række såkaldte “øjenvidner”, som efter deres udsagn om “skrækslagne politifolk” at dømme må formodes at være forudindtaget imod ungdomshuset.

Vi er derimod reelle øjenvidner, for vi var på Jagtvej i aftes og måtte fastslå, at det helt entydigt var politiet, som med en uhyrlig brutal fremfærd klart og tydeligt fremprovokerede denne konfrontation. Demonstrationen fik slet ikke lov til at bevæge sig af sted.

I stedet blev vi spærret inde af politivogne foran os og bagved os. Demonstranterne stod og overvejede, hvad der nu ville ske. Så fyrede politiet med tåregas og hollændervognene kørte fremad mod os. Mens politiet isolerede og startede masseanholdelse af den forreste del af demonstrationen, angreb politiet den del af demonstrationen, som befandt sig omkring Jagtvej / Jægersborggade.

Vi oplevede, at politiet råbende og skrigende gik helt amok med deres knippelslag og sparkede folk ned. Vi kunne ikke undvige. Mange skrækslagne og panikslagne unge, der ville gå deres vej, fik som svar brutale knippelslag i hoved og ansigt. Når de faldt eller forsøgte at komme væk – hvad der var svært, fordi politiet blokerede alle veje – fik de knippelslag på ryggen og i baghovedet. Resultatet var mange sårede på demonstranternes side. Ikke et ord om dette i journalisternes reportager !

Uden grund for politiet frem med en uhyrlig brutalitet, som om var de på stoffer. Først bagefter kom reaktionerne med, at politiet blev overdynget med forskelligt skyts. Journalisterne og de såkaldte “eksperter” har fuldstændigt udklamret disse begivenheder, som gik forud for konfrontationerne. De fortier kronologien, lader politifolkenes udsagn stå uimodsagte hen på TV skærmen og har endnu engang fremstillet sagen så manipuleret og løgnagtig, at alle lov-og-orden politikere og reaktionære af enhver slags må klappe i deres hænder.

Politiets strategi er gået op.

Deres provokationer og brutale adfærd har resulteret i et ragnarok i det lokale område omkring Ungdomshuset. Formålet er klart: Ungdomshusets aktivister og lokalbefolkningen skal splittes og sættes op imod hinanden. Det ser ud til, at dette er en del af politiets forberedelse til at storme Ungdomshuset.

Der er ingen tvivl om, at politiet spiller med fordækte kort: På den ene side udtaler politiledelsen sig afbalanceret i medierne og bedyrer, at man ikke ønsker en eskalation – på den anden side går betjentene på gaden helt amok og opfører sig som voldspsykopater på stoffer.

Det er ikke overraskende, at journalisterne mod bedrevidende agerer som politiets mikrofonholdere og udvælger “øjenvidner”, der samstemmende gengiver politiets løgnagtige fremstilling . Et af disse såkaldte øjenvidner udtalte således til TV2, at “politiet lavede ingenting og så begyndte demonstranterne at kaste sten!” og “politiet var så skræmte, at de måtte gemme sig bag deres hollændervogne”! Disse udsagn har absolut intet at gøre med de faktiske begivenheder på Jagtvej i aftes.

At SFs formand pr. automatik ensidigt fordømte demonstranterne er beskæmmende, ikke mindst på baggrund af, at det var politiet, der startede balladen.

Ungdomshuset og Christiania ER nogle af de efterhånden meget få tilholdssteder, der fungerer på en ikke-kommerciel og alternativ kulturel måde, baseret på selvforvaltning og brugerdemokrati. Den nuværende situation omkring Ungdomshuset kan hverken løses med politivold eller med politikerarrogance.

Ungdomshuset blir’ – hvad I end sir’!

Netavisen 16. december 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne