EU-topmødet viser ingen respekt for nej til EU-grundloven


Af Folkebevægelsen mod EU

– Fair play med åbne kort kommer aldrig i EU. EU-toppen fortsætter deres urene trav bag lukkede døre, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

EU-landenes regeringsledere indledte torsdag aften deres topmøde i Bruxelles.- Op til topmødet har det finske formandskab i hemmelighed forhandlet med andre EU-lande om en genoplivning af EU-grundloven – også kaldet ”Forfatning for Europa”.

Det er endnu et vidnesbyrd om, at EU ikke kan ændre sin antifolkelige, udemokratiske og lukkede stil. Al tale om dialog med befolkninger latterliggøres, når unionens fremtid formes på den måde, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med topmødet.

– Sidste års folkeafstemninger i Frankrig og Holland sagde klart nej og hamrede en pæl i hjertet på EU-grundloven. Det burde regeringslederne respektere. I stedet diskuterer de, hvordan pælen skal hives ud og monsteret skal vækkes til live.

Det finske formandskab vil gøre det på fordækt vis  ved at gøre alle beslutninger  – en efter en – til flertalsafgørelser. Tyske Angela Merkel hælder mere til, at gennemtrumfe det hele samlet, når hun overtager formandskabet næste efterår.

Ingen af delene er acceptable, siger Ole Krarup og tilføjer:- Samtidig holdes Tyrkiet og andre ansøgerlande for nar i EUs magtspil.
Unionen tramper på den måde rundt i den globale manege som en klodset elefant.

Netavisen 16. december 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne