Politivold er ikke noget nyt

Af Ungdomshuset

Ungdomshuset vil i forlængelse af gårsdagens begivenheder i Rødovre gerne opklare et par ting og henlede opmærksomheden på andre:

– ”Der er i sig selv ikke noget nyt i at politiet er radikalt voldsommere overfor bestemte grupper. Det specielle er, når det bliver optaget på video.
Politiet taler generelt nedsættende og opfører sig voldsomt overfor mennesker, som de kategoriserer som autonome, indvandrere eller hooligans”, siger Anja fra Ungdomshuset om magtudøvelsen, og fortsætter:

.
– ”Det handler tilsyneladende mest om, hvordan man ser ud og ikke om, hvad man har gjort – hvis man da overhovedet har gjort noget”.

Ifølge politiet var magtanvendelsen nødvendig for at gennemføre anholdelsen. Anja mener den var fuldstændig malplaceret.

– ”Hvorfor skulle alle anholdes? På anholdelsestidspunktet står folk stille og roligt på gaden. Selv om der er foregået noget inden, så anholder man for fanden ikke alle. Man anholder sgu da heller ikke et helt diskotek, fordi der er to, der kommer op at slås udenfor.”

Når det oplyses, at der blev kastet med maling, så er det forkert. Malingen på bygningen, der ses på videoen, var der i forvejen. Med hensyn til det hærværk, som skulle være sket, så er det ikke noget Ungdomshuset kan afvise på nuværende tidspunkt.

– ”Hvis der er enkelte, der er kogt over derude, så er det jo forståeligt. Faderhuset er i gang med et korstog mod Ungdomshuset. Vi ønsker at se det her løst, men politikkerne vil ikke gøre noget, selv om det er dem, der har skabt problemet. Først som sidst kommer frustrationerne jo til udtryk, når man bliver ignoreret. Denne gang var det så lige i Rødovre”, siger Anja.

Ungdomshuset mener, at politikkerne har ansvaret. Det var som bekendt politikkerne, der solgte huset og lod det ende i hænderne på sekten Faderhuset.
Kommunen kunne eventuelt tilbyde Faderhuset en anden grund, som de kan bruge i stedet. Faderhuset har tidligere udtrykt at de vil rive Jagtvej 69 ned, hvis de får muligheden.

– ”En ny grund til Faderhuset er en oplagt løsning. Nu må politikkerne fandme tage sig sammen og komme ind i kampen. De kan ikke bare sidde og lade som om, de intet har med det her at gøre”, understreger Anja.

Netavisen 28. november 2006