Ungdomshuset giver konservative baghjul

Af Ungdomshuset

To medlemmer af De Konservative begyndte i slutningen af oktober at samle elektroniske underskrifter ind mod Ungdomshuset.
Den Konservative indsamling fik en masse presseomtale og kom hurtigt fra start.

Nogle uger efter oprettede en bruger af Ungdomshuset også en underskriftsindsamling. Den er nu langt foran de to folketingskandidaters.

På Nej til Ungdomshuset ( http://nejtilungdomshuset.underskrifter.dk ) kan man skrive under mod Ungdomshuset. Det er der 5.467, der har gjort pr. 21. november.
På Ja til Ungdomshuset ( http://jatilungdomshuset.underskrifter.dk ), der har eksisteret meget kortere tid og absolut ingen presseomtale fået, havde 8.483 på samme tidspunkt skrevet under på, at Ungdomshuset skal bevares.
Underskriftsindsamlingen for Ungdomshuset er altså pt. mere end 3.000 underskrifter foran de Konservative.

– Vi har jo givet de borgerlige folketingskandidater totalt baghjul. Det er da både overraskende og superskægt. Nu må de erkende, at de har tabt deres egen totalt tåbelige konkurrence, siger Anja fra Ungdomshuset.

Holger Sørensen og Claus Christiansen, der står bag den borgerlige protest, prøvede at skjule deres generelle afsky mod steder som Ungdomshuset, bag sagen om lokalplanen, der var meget oppe i medierne, da de tog initiativet. Som argument for, at folk skulle skrive under, argumenterede de således:
”Din underskrift kan være med til at sikre, at Ungdomshuset på Nørrebro nedlægges, grundloven overholdes og den private ejendomsret respekteres.”
De to herrer uddybede ikke, hvorfor de mener, der er en sammenhæng mellem overholdelse af ejendomsretten og modstand mod Ungdomshuset. De Konservative var også modstandere af Ungdomshuset, før de var med til at sælge til Faderhuset og skabe et ejendomsret-problem.

Initiativet mod Ungdomshuset skal måske ses i sammenhæng med de to folketingskandidaters modstand mod f.eks. Christiania. De to indsamlere er i hvert fald klare i spyttet om, hvad de ønsker i stedet. På Holger Sørensens hjemmeside skriver politikeren f.eks. følgende om sin vision for København:
”Jeg ønsker at gøre København til en attraktiv by for udenlandske virksomheder.”
Han skriver ikke noget om, hvad København skal være for dem, der bor i byen.
Den anden indsamlingsstifter, Claus Christiansen, forklarer på sin hjemmeside, at et af hans vigtigste udgangspunkter er at bekæmpe det, han kalder ”højtråbende mindretal”. Præcis hvilke mindretal Claus Christiansen vil bekæmpe, er uvist.

”Nu er de og deres underskrivere jo selv et mindretal i forhold til Ungdomshusets støtter, så mon ikke de vil holde lav profil og ikke være så højtråbende?” vurderer Anja fra Ungdomshuset.

Netavisen 1. december 2006