Faderhuset på kant med loven

Faderhusets selskab, hvis eneste funktion er at eje bygningen, der huser Ungdomshuset ser ud til at have ulovligt rod i regnskaberne. Det skriver reklameavisen Dato.

Selskabsspekulanterne i Faderhuset ser ud til at skære hjørnerne meget skarpt i deres jagt på penge. Ruth Evensen benægter, at der skulle være noget lusk ved sektens regnskaber. Men selv om menighedens medlemmer løbende afgiver store pengesummer til familien Evensens luksusliv, så er der noget, der ikke hænger sammen.

Det er selskabskonstruktionen Human A/S, der oprindeligt blev skabt til at købe Ungdomshuset, der nu holdes kunstigt i live. Familien Evensen har ladet Human A/S, bogføre umulige indtægter. Selskabets økonomi afhænger af de knap to millioner, som Faderhuset har sagsøgt folk fra Ungdomshuset for. Dem har landsretten dog afvist, at sekten har krav på. Det skete i den dom, der også slog fast, at Faderhuset kan sætte politiet ind mod Ungdomshuset.

Lektor i revision Kim Klarskov Jeppesen, som Dato har talt med, siger direkte, at det er ulovligt og at Human A/S skal tilføres ny kapital eller lukkes. Artiklen kaster dog ikke lys på hvorfor et selskab, der er så omdiskuteret i medierne, indtil videre har kunnet slippe afsted med at fuske med regnskaberne.

Du kan læse artiklen her hos Berlingske, der ejer reklameavisen Dato: Faderhuset i regnskabsrod

Netavisen 16. november 2006