Nyliberal finanslov møder mødstand

Kommunistisk Politik 21, 1006

For sjette år i træk har Fogh-regeringen og Dansk Folkeparti forhandlet et nyliberalt budget på plads, der giver til de rige og gør de fattige fattigere, mens Dansk Folkeparti som sædvanlig skråler om ‘historiske landvindinger for pensionisterne’.
Både pensionister og førtidspensionister kan også nu f.eks. se frem til gratis influenzavaccination.

Som sædvanlig meddeler regeringen, at det vil blive bedre på alle områder. Finansminister Thor Petersen, der vil købe hele verden, men ikke sikre at kommuner har penge til at undgå forringelser i dagsinstitutionerne, siger følgende:
-Det bliver bedre for børnefamilierne, da man skal betale mindre for børnepasning, der er flere midler til de ældre. Der er flere penge til sundhed og til miljøet. Vi står med en bred finanslov, der sikrer et godt grundlag for at forbedre almindelige menneskers vilkår

Thor Petersens, regeringens og Dansk Folkepartis troværdighed ligger på et meget lille sted. De bruger løgn og tilsvining som metode. Og finansloven vil blive mødt af modstand fra mange sider, fordi den rammer hårdt til mange sider.

Det gælder f.eks. i forhold til gymnasierne. Både gymnasielærerne og DGS er klar til kamp. Og det vil man også være på en lang række andre felter, når den virkelige tekst i finansloven og de reelle aftaler, der er indgået, kommer til at stå klart.

Socialdemokraterne og De Radikale har været med i en række underaftaler – bl.a. i forhold til den omfattende reaktionære ‘velfærdsreform’ med hævelsen af efterløns- og folkepensionsalderen med to år. DFs omklamring af pensionisterne er i den sammenhæng bare klam!

Se også

Vælgerbedrag, siger gymnasielærerne
Kommunistisk Politik 21, 2006

”Velfærdens finanslov” – en stor løgn
Kommunistisk Politik 16, 2006

Netavisen 8. november 2006