Retten kan rende os – vi blir

Ungdomshuset

Fogedretten har i dag meddelt at Ungdomshuset skal være forladt senest den 14. december i år.
Det har brugerne ikke tænkt sig at gøre.

– Retten kan rende os. Vi blir i Ungdomshuset og Ungdomshuset vil fortsætte som kulturhus til gavn for Københavns unge – Vi har skabt et åndehul i et samfund, der ellers sætter penge og system over alt andet, siger Anja, der er en af de unge brugeres talspersoner.

I slutningen af oktober afholder Ungdomshuset 24 års fødselsdag. Det vil igen trække venner af Ungdomshuset til fra både ind- og udland. – Vi vil fejre fødselsdagen. Samtidig vil vi diskutere hvilke skridt vi skal tage, for at sikre at Ungdomshuset også fejrer 25 års fødselsdag, forklarer Anja.

Nu er den krig rykket nærmer, som menigheden Faderhuset siden 2001 har presset på, for at få i gang. I dag påstår Faderhuset, at de aldrig havde forestillet sig den situation, de står i nu. De købte bare et hus, siger de.

– Menighedens leder har tidligere forklaret i TV-avisen, at hun købte huset, fordi gud fortalte hende, at hun skulle. Hun vil frelse os fra et eller andet, men hun har kun bragt problemer. Vi kan ikke forstå, hvilken interesse medlemmerne af Faderhuset har i denne konflikt. Vi undrer os over, at de ikke siger fra overfor den ledelse, der vil have opmærksomhed uanset konsekvenserne for alle andre.

Ungdomshuset

Netavisen 18. oktober 2006