To ud af tre irakere støtter den væbnede modstand

Kommunistisk Politik 19, 2006

En ny meningsmåling fra World Public Opinion.org viser – ikke særlig overraskende ­– at et overvældende flertal af irakerne (71 %) vil have de amerikanske besættere ud så snart som overhovedet muligt.

Mere overraskende for folk, som kun kender de vestlige mediers fortællinger om Irak, vil det være, at et stort flertal – 61 procent – støtter modstandens væbnede angreb på besættelsesstyrkerne, indbefattet de danske. Det er en kraftig stigning fra en tilsvarende måling i januar 2006. Blandt sunni-araberne er støtten til modstanden nogenlunde konstant på over halvfems procent, mens den blandt shiaerne er steget kraftigt, til 62 procent. Kun blandt kurderne er støtten til modstandskampen beskeden, hen ved 15 procent.

Målingen administreres af universitetet i Maryland, USA, og kan dårligt beskyldes for at have en ‘anti-amerikansk’ vinkel. Den omfatter et angiveligt repræsentativt udvalg af 1.150 irakere fra hele landet.

Samme undersøgelse siger, at et klart flertal af alle irakerne ønsker én centralregering for hele Irak, og at ingen religiøse eller etniske grupper ønsker opsplitning eller en løs føderation. Fire ud af fem irakere holder USA hovedansvarlig for volden i det besatte land.

I en parallel undersøgelse fra WPO konstateres det, at Al Qaeda ikke repræsenterer den irakiske modstandskamp. Mens et overvældende flertal af irakere støtter den væbnede modstand, har hele 94 procent samtidig et negativt eller meget negativt forhold til Al Qaeda, som ikke har nogen plads i den irakiske modstand – bortset fra i de vestlige medier og manipuleret af efterretningstjenester.

Se hele undersøgelsen HER

Netavisen 13. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne