Fogh! Du har blod på hænderne fra 655.000 dræbte irakere!

Af Stop Terrorkrigen
Opdateret 14.10.2006

Da aktivisten Lars Grenaa kastede maling på Anders Fogh i folketinget 18. marts 2003 råbte han:
‘Du har blod på hænderne’ , ‘Anders Fogh har blod på hænderne!’ og ‘Hundredtusindvis af civile irakere vil dø!’
Den røde maling var symbolsk – og Lars Grenaas ord
er på uhyggeligste vis blevet bekræftet af begivenhederne.

655.000!

655.000 døde irakere som følge af Bush, Blairs og Foghs ulovlige krig.
655.000 – indtil videre.

Den videnskabeligt funderede undersøgelse, som nu er blevet offentliggjort i det internationalt anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet viser, at antallet af døde irakere – døde civile – er langt, langt højere end hidtil troet, og mere end 20 gange højere end den amerikanske præsidents påstand om ca. 30.000 døde i krigen.

Undersøgelsen påviser, at ‘overdødeligheden’ er eksploderet med krigen og besættelsen. Én ud af 40 irakere er blevet dræbt. Langt over en halv million mennesker. Halvdelen af Storkøbenhavn.

601.000 døde direkte som følge af vold, 54.000 af følger af krigen som sygdomme og ødelæggelsen af den irakiske infrastruktur.
Tallet 655.000 er middeltallet mellem et minimum på 392.636 døde og et ‘maksimum’ på 942.636, ifølge forskerne. Det er 13 gange større end det tal, som offentliggøres af gruppen Iraq Body Count. Det er på 46.500, men baseret på en helt uvidenskabelig fremgangsmåde – nemlig en bekræftelse af dødsfald i medier fra mindst to kilder.

En tidligere undersøgelse, offentliggjort af The Lancet i oktober 2004, talte om mere end 100.000 irakiske civile døde – og den blev affejet af krigskoalitionen fra Bush til Fogh. Den seneste undersøgelse bygger på endnu mere solide data.

Også denne undersøgelse er øjeblikkeligt blevet afvist af George Bush som ‘utroværdig’. Det siger manden, der har løjet uhæmmet om alt vigtigt vedr. Irak – fra ikke-eksisterende masseødelæggelsesvåben, påståede Al Qaeda-forbindelser, om amerikansk tortur, om ‘fremgange for demokrati’ osv – og hvis løgne systematisk er blevet gentaget af Fogh og de øvrige danske underkloner.

Denne bande krigsforbrydere bliver også ved med at hævde, at det irakiske folk støtter koaltionen, krigen og besættelsen. Men selv amerikanske undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet. Et overvældende flertal af irakere ønsker de fremmede tropper uid af landet med det samme, og to ud af tre støtter den væbnede modstand mod Bushs, Blairs og Foghs invasionsstyrker.

Bushs, Blairs og Foghs ‘krig mod terror’ – baseret på løgne – har altså indtil videre kostet 655.000 irakere livet. Antallet af sårede og lemlæstede er ikke gjort op. Dertil kommer et ikke opgjort eller undersøgt antal dræbte afghanere fra krigen mod og besættelsen af Afghanistan siden 2001, som ifølge de bombastiske tal på dræbte ‘talibaner’, der blæses ud i medierne, må andrage hundredtusinder.

Antallet af amerikanske dræbte og sårede samt døde, sårede og skade fra koalitionsstyrkerne er ikke gjort præcist op. Hvor mange af de udsendte danske soldater er f.eks. blevet sårede? Og hvor mange af har fået psykiske lidelser påført? Sådanne tal holdes skjult.

Den engelske hærchef general Richard Dannatt har i en helt usædvanlig erklæring for en højtstående officer i krigstid direkte imødegået Tony Blair og forlangt de britiske soldater ‘snart’ trukket ud af Irak. Han erklærer, at de britiske og udenlandske troppers tilstedeværelse er det helt store problem.
– Vi bør sørge for at komme ud – snart. Vores tilstedeværelse gør problemerne værre, siger generalen.

På trods af den barbariske vold mod det irakiske folk kan det ikke skjules, at Bush, Blair og Fogh er ved at tabe krigen i Irak.

Den britiske regering og dens danske lillebror afviser enhver tale om tilbagetrækning også fra deres egne militærchefer med påstande om, at tropperne er i Irak på opfordring fra den irakiske regering og med mandat fra FN. De glemmer bare at sige, at de illegalt selv har indsat denne ‘irakiske’ lakajregering – og at ‘FN-mandatet’ er en del af en politisk studehandel mellem USA og europæiske magter på irakernes bekostning – og at selve invasionen og krigen var og er i strid med FNs charter og international ret.

Faktisk refererer en dansk politikerdelegation den danske krigsminister Søren Gade for at have aflagt en hemmelig troskabsed til USA.
Ifølge Jesse Kelso, chefen for det nordeuropæiske kontor i USA’s forsvarsministerium i Pentagon, har Søren Gade under en ‘fortrolig samtale’ med sin amerikanske modpart Donald Rumsfeld i oktober 2005 lænet sig ind over bordet og set Rumsfeld dybt i øjnene, mens han erklærede:
– De danske soldater bliver i Irak ligeså længe som de amerikanske.

‘Fortrolige samtaler’ og ‘hemmelige aftaler’ er ikke noget nyt i forholdet mellem Fogh-regeringen og Bush-administrationen. Det er normal praksis at bilde den danske offentlighed ét ind, men aftale noget andet med amerikanerne. Op til Irak-krigen ‘svor’ både stats- og budenrigsministeren, at Danmark ville følge en FN-beslutning, men havde alligevel lovet Bush at gå med i en ulovlig krig uden. Den ulovlige danske krigsdeltagelse i Irak fastlægges af folketinget med jævne mellemrum. For nærværende gælder et mandat om at blive i Irak til juni 2007.

Ifølge en højtstående amerikansk embedsmand har Gade altså lovet amerikanerne at stå last og brast uanset hvad. Gade benægter selvfølgelig. Den danske politikedelegation, der modtog informationen, bestod af Søren Pind (V), Ellen Thrane Nørby (V), Lotte Bundsgaard (S), Karen Klint (S), Pia Kjærsgaard (DF) og Frank Aaen (Enh) . . .

Skeletterne hober sig op i skabene – men vil alle komme frem.
Bush, Blair og Fogh og hans medskyldige vil til syvende og sidst blive stillet til regnskab for deres forbrydelser. De vil aldrig kunne vaske sig fri af de dødes blod.

Se også

The Lancet Survey: Mortality after the 2003 invasion of Iraq
Authors: Prof Gilbert Burnham, MD, Prof Riyadh Lafta, MD, Shannon Doocy, PhD, Les Roberts, PhD. Participating institutions: Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore and Al Mustansiriya University in Baghdad.

To ud af tre irakere støtter den væbnede modstand
KP 19, 2006

Massedrab i Irak: Over 100.000 civile irakere døde som følge af krigen
Netavisen 29.10.2004

Appel til FN fra den belejrede by Falluja
Stop Terrorkrigen 29.10.2004

‘Regeringen medansvarlig for massakrer og krigsforbrydelser’
TV-debat mellem Dorte Grenaa (Nej til krig og APK) og Troels Lund Poulsen (V)
Stop Terrorkrigen 12.11. 2004

Anklage mod statsminister Anders Fogh Rasmussen, udenrigsminister Per Stig Møller m.fl. for forbrydelser mod freden, mod menneskeheden og for krigsforbrydelser
Stop Terrorkrigen 15.11.2004

Kuppet i krig: Hård kurs mod krigsmodstanden
Kommunistisk Politik 7, 2003 – 26. marts 2003

Den store tur
(Hvornår aftalte Fogh dansk krigsdeltagelse med Bush?)
Af Klaus Riis – marts 2002, Stop Terrorkrigen 2005

Netavisen 13. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne