Anders Fogh kaster mudder på Lars Grenaa

Kommunistisk Politik 19, 2006


Mislykket provokation fra Venstres Ungdom
mod den store demonstration i København den 3. oktober

Når Fogh-regeringen er trængt, kender den kun én udvej: Den griber til sit uudtømmelige arsenal af skældsord for at dæmonisere sine modstandere. For enten er man for Fogh og Co., eller også er man imod, og er man imod, er man nærmest ‘ terrorist’ og i alt fald ‘ballademager’.

Og den gamle antikommunistiske koldkrigspropaganda er aldrig langt væk. Dette oplevede en måbende befolkning, da Anders Fogh kaldte de brede velfærdsprotester for ‘en socialistisk inspireret politisk kamp’ anført af ‘de sædvanlige ballademagere’ og dermed gengældte den røde maling, som aktivisten Lars Grenaa kastede over ham, da Fogh førte Danmark ud i en ulovlig krig mod Irak i marts 2003. Lars Grenaa råbte: ”Fogh! Du har blod på hænderne!” og ‘Hundredtusindvis af civile irakere vil dø!’

Det svider endnu, og nu har Anders Fogh så slået tilbage med en solid gang borgerlig mudderkastning: 
– Det er tankevækkende, at sådan en person har fået en så central placering i BUPL. Og helt tydeligt også er centralt placeret i forberedelserne af disse kampagner
, citerede Ritzau Fogh for at udtale. Den tankefulde statsminister fortsatte:

– Men jeg kan ikke sige, at det på nogen måde overrasker mig. Jeg synes ærlig talt, at medlemmerne af pædagogernes fagforening burde tænke sig lidt om. De taler så meget om, at de gerne vil have styrket respekten for deres arbejde, og det er jeg enig med dem i. Men det styrker aldeles ikke respekten for deres arbejde, at de har sådan en ballademager i spidsen.

BUPL afleverede ikke mindre end 158.748 protestunderskrifter samt en huskekage fra befolkningen til Anders Fogh Rasmussen. Underskrifterne skulle minde statsministeren om, at han i valgkampen omgivet af børnehavebørn og bålstegte pandekager lovede bedre kvalitet og mere personale i daginstitutionerne. De blev indsamlet på rekordtid, men Anders Fogh havde ikke tid til at modtage dem.


Ballademagere på Rådhuspladsen København

Den håbefulde Fogh-klon og politiske ordfører for Venstre Troels Lund Poulsen kom til gengæld igen efter BUPL og Lars Grenaa. Venstremanden har lært sig tre argumenter og titusind skældsord:
– Folk skal vide, hvilke kræfter der står bag, når én af hovedkræfterne i protestaktionen er dømt for overfald på Danmarks statsminister. Og han siger selv, at han er villig til at gøre det igen. Det er en beskidt, bestialsk og skruppelløs fagforening, der står bag sådan nogle ting.

Derefter ekkoede de borgerlige aviser, ikke mindst Venstre-lokalaviserne, angrebene på den farlige Lars Grenaa i artikler, indlæg og læserbreve, forfattet af regeringspartierne. De mere uofficielle hjemmesider og blogs fra dansk folkepartister, ultraliberalister og gamle og nye nazister kogte over af harme.
Da det ikke var nok til at dæmpe protesterne eller splitte demonstranterne, fik en lederskribent på Ekstra Bladet til opgave at følge personhetzen op. Her hedder det 4. oktober:

– Derfor er det løgnagtig propaganda at bilde alle forældre ind, at deres børns institutioner udsultes. Det billede forsøger BUPL at tegne med den kommunistiske politiker og voldsmand Lars Grenaa som talsmand og aktionsgeneral. Det var ham, der blev idømt fængsel for at overfalde stats- og udenrigsministrene med rød maling. Nu nøjes han med sorte løgnehistorier.
Sært nok virker de på folk. Alene i hovedstaden lukkede 417 daginstitutioner i går, halvdelen efter forældreblokader, halvdelen grundet pædagogstrejker.

Disse ord er formentlig skrevet af en livsfarlig nykonservativ spritbilist og redaktør, den tidligere Hans Engell – manden, der sørger for, at Ekstra Bladets image er rødt og dets indhold kulsort.
Hele borgermusikken er langt ude!

Se også
Venstre angriber ‘Budskab fra Græsrødderne’ og Thomas Koppel i folketinget
Stop Terrorkrigen

Netavisen 11. oktober 2006