Åbent brev til Dansk Folkepartis Ungdom


Kunstnergruppen Defending denmark har gennem videooptagelserne af DFU’s systematiske racistiske og blasfemiske anti-muslimske hetz på denne organisations skatteyderbetalte sommerlejr i år pådraget sig højrefløjens had. Den svarer her i et åbent brev på ‘truslen’ om sagsanlæg – og afslører samtidig (igen) DF’s og DFU’s utrolige dobbeltmoral i spørgsmålet om ‘ytringsfrihed’.

Se også ‘Voksne DF’ere tegnede profeten’
(Jyllands Posten 12.10.06)


KÆRE DANSK FOLKEPARTIS UNGDOM

Af Defending denmark
12. oktober 2006

Lad os få nogle ting på det rene.

Hvis man filmer en gruppe personer der opfører sig ordentligt, vil man få optagelser af dette. Filmer man derimod en gruppe personer, der opfører sig intolerant og spottende, er det det man vil få på sin film.

Defending denmark har dokumenteret Dansk Folkepartis Ungdom’s (DFU) sommermøde d. 5 August 2006. Det er vores ansvar. Ligesom det er vores ret og pligt som en demokratisk organisation, at dokumentere hvad der foregår i Danmark.

DFU er en politisk organisation. Det er jeres ansvar. Så længe DFU ønsker at vedholde sig denne titel, skal og må I forvente at folk dokumenter hvad I laver. Den dag vi i Danmark holder op med dokumentere hvad der går for sig i det politiske landskab, har vi et stort problem. Og vi har allerede dette problem i dag, hvis sagen om jeres valg af underholdning på det omtalte møde, kommer til at handle om dokumentation.

For sagen om DFU’s opførsel, drejer sig netop om opførsel. Om handlemåder. Et politisk parti skal dømmes efter hvad dette parti gør, og det er simpelthen ikke sandfærdigt at fremstille DFU som del af et bredt dansk midterparti, hvis man bag lukkede døre morer sig med at krænke mennesker pga. deres religiøse og kulturelle baggrund. Det er jeres valg at I gør dette, men det er også jeres ansvar at stå ved det.

Når DFU holder et politisk sommermøde, er det ikke en privat fest. Private fester er ikke betalt af offentlige midler, og det var jeres sommermøde. Det er jeres ansvar, hvordan I forvalter disse midler. Og det er vores ansvar at dokumentere hvordan dette går for sig.

Ytringsfriheden vejer tungere end noget andet i denne sag. Det danske demokrati bygger på denne ytringsfrihed, og alle der angribe kunstnere og journalister skader vores demokrati.
DFU skal derfor være velkomne til at lægge sag an mod os. Defending denmark udøver blot vores demokratiske ærinde, og vi er overbeviste om at en retssag vil kunne bringe tiltrængt fokus på brugen af den danske ytringsfrihed.

Vi ser frem til jeres sagsanlæg.

Med venlig hilsen,

Defending denmark

Netavisen 13. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne