En frisk brise

Af Peer Nørbo

I disse dage stryger en frisk brise over landet. En dejlig stemning, af mange mennesker, der er begyndt at røre på sig. Mennesker der ved, og kan mærke, at vilkårene for vores ældre og børn ikke er, som de burde være.

Protesterne, strejkerne og forældre, der laver blokader er et udtryk for, at nu ergrænsen nået: Der er et ønske om at prioritere om.

Men hvor skal midlerne tages fra til disse rimelige krav? Efter min mening kunne man starte med at kræve, at de mange store firmaer heri landet,der ikke betaler skat, begynder på det. Det er vel ikke for meget forlangt?

Mange store selskaber har ligeledes storemia.-overskud efter skat og investering, som kunne fordeles til vores ældre og børn eller blandt jdem, der næsten ikke har til dagen og vejen. Eller hvad med de mange penge,vores besættelse af Irak og Afghanistan, koster?

Endelig kunne man selvfølgelig også bruge af den efterhånden store formue, som staten har skrabet sammen ved nedskæringer og privatiseringer.

Én ting er sikker: Der er penge nok i landet.

Det ville derfor være dejligt, hvis endnu flere almindelige mennesker tog sagen i egne hænder, aktionerede, og stillede krav om en rimelig fordelingaf goderne.

Netavisen 7. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne