Ny dansk soldat dræbt i Irak – Hvor mange endnu?

Torsdag døde endnu en dansk soldat i Irak efter at have været i ildkamp med modstandsbevægelsen i Basra området. Hermed er antallet af dræbte danske soldater i Irak nået op på 6 dræbte.
Intet tyder på andet end at antallet vil stige i den kommende tid, når man ser på hvordan den irakiske modstand udvikler sig og tager til i styrke.

Soldatens død burde være anledning til dansk eftertanke: Hvad laver danske besættelsessoldater i Irak. Det iraksiske folk ønsker ikke den amerikanske, britiske og danske besættelse. Nylige amerikanske undersøgelser viser at et klart flertal af det irakiske folk ønsker besætterne ud omgående og støtter modstandbevægelsens kamp for med våbenmagt at drive dem ud af Irak.

Men der er intet der tyder på, at det stigende antal af dræbte vil betyde nye reflektioner hos den danske regering og deres tro væbner, Dansk Folkeparti, på trods af der i den danske befolkning er et flertal, der kræver tropperne hjem.

Hverken USA eller Anders Fogh har opgivet drømmen om at få kontrol over og del i iraks olierigdomme. Derfor bliver soldater lokket afsted under påskud af “hjælp” og skabelsen af “demokrati”.

Ved den seneste dræbte danske soldat død er det værd at huske, at et besat fok har legitim ret til at øve modstand mod besættelse og at de ansvarlige også for den danske soldats død er den danske krigsforbryder regering.

Der er god grund til for antikrigsbevægelsen at støtte den irakiske modstandsbevægelse og styrke kravet om omgående tilbagetrækning af de danske besættelsestropper.

Netavisen 4. oktober 2006