Mellem 20 og 30 tusinde på gaden i Århus

Århus oplevede sin største demonstration nogensinde – i al fald i nyere tid – da det kommunale oprør på folketingets åbningsdag den 3. oktober 2006 bragte et sted mellem 20 og 30 tusinde demonstranter på gaden.

Flere kilometer lange demonstrationer flettede sig ind i hinanden og fyldte i løbet af en time Rådhuspladsen og de omgivende gader op til bristepunktet. På afstand et oprørt hav af bannere, tæt på et fantastisk mylder af liv, fantasien havde fået fri udfoldelse på alt fra støtte T-shirts til små håndmalede skilte.

De mange protesterende kom fra alle hjørner af Århus og viste den store styrke den kæmpende bevægelse har nået gennem den sidste måned.

På Rådhuspladsen blev demonstrationen mødt af LO-Århus arrangement der behændigt placerede ansvaret for den konkrete situation i Århus alene på regeringen. Det ville tydeligvis passe talerne bedst ,hvis pædagoger og de mange andre offentlige ansatte straks gik i arbejde og glemte alt om, at der skal vedtages et budget den 5. oktober.

Der er en del socialistiske ballademagere i Århus …

Det er først er den 15. at det vil vise sig, om der skal skæres mere som følge af overtrædelsen af aftalen mellem Finansministeren og Kommunernes Landsforening. Massedemonstrationen sendte sit eget klare signal udenom klamme talere, direkte til rådhuset og den borgerlige regering: Skrot budgetforliget, brug statens overskud på velfærd.

Der blev tilmed spottet en professionel …

Torsdag vil det vise sig om socialdemokraterne og deres venner på venstrefløjen har fået held til at kvæle oprøret inden det bliver rigtig farligt.

Men de er nu ikke socialistiske ballademagere, allesammen …

Pædagogerne besluttede at fortsætte strejken og mødes igen fredag.

Netavisen 03. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne