73 af alle ungdomsuddannelser bakker op om demonstrationer

Af “Velfærd til alle”

Ifølge en rundspørge udført af initiativet Velfærd til Alle bakker 73 af alle landets erhvervsskoler og gymnasier op om de landsdækkende demonstrationer på Folketingets åbningsdag d. 3. oktober. 126 skoler har deltaget.

Tirsdag d. 3. oktober holder initiativet Velfærd til Alle national demonstrationsdag. I mindst ti byer landet over vil det blive markeret, at Folketinget er nødt til at tage ansvar for den danske velfærd, bl.a. ved at sætte flere penge af til kommunerne, så de har en reel mulighed for at sikre borgernes velfærd.
”Den danske stat har et overskud på 80 mia. kroner i 2006. Vores gæld er betalt af. Hvorfor kan vi ikke sørge for ordentlige forhold for landets borgere” udtaler initiativets talsperson Rosa Lund.

Som beskrevet i Urban i dag har initiativet undersøgt opbakningen til demonstrationsdagen blandt ungdomsuddannelserne, og resultatet er overvældende; 73 af de adspurgte deltager på den ene eller den anden måde i protesterne.
”Det er flere end vi havde turdet håbe på”, kommenterer Rosa Lund, og fortsætter: ”Dette er uden tvivl et fingerpeg om at der vil stå titusindvis af mennesker på de danske rådhuspladser på tirsdag”.

Langt de fleste tilbagemeldinger peger på argumentet ”gratis uddannelse til alle” som den vigtigste årsag til deres støtte, men også kravene om en social integration og flere boliger der er til at betale er populære paroler blandt eleverne.

”Undersøgelsen sætter en fed streg under det faktum at eleverne faktisk har taget stilling til det hotteste emne i den politiske debat, og at de ikke kun er nogle forkælede og egoistiske møgunger med fokus på deres egen situation, men også bekymrer sig med nogle af de andre problemer, der plager det danske velfærdssamfund” siger Rosa Lund inden hun afslutter: ”Vi bliver rigtig mange mennesker d. 3. oktober, og opbakningen til protesterne er bredt forankret.

Jeg håber at dette her får politikerne til at forstå, at det er den helt forkerte vej at gå, når de skærer ned på velfærden. Vi ved at Danmark har pengene, og derfor kræver vi at Folketingets sikrer ordentlig velfærd til alle – i dag såvel som om 100 år”.

Velfærd til Alle

Netavisen 29. september 2006