Nu er Flemming stået op

Pressemeddelelse 25.09.2006
Ungdomshuset


Fra demoen lørdag den 23. september 2006

Nu er Flemming Steen Munch stået op, og har startet dagen med et, ”det var dem der startede”.
Talsperson for Ungdomshuset, Anja, udtaler:
– Det er meget fint at Steen Munch nu er kommet på arbejde og synes at han skal blande sig, men han var der ikke i går eftermiddag, og det var vi. Vi gider ikke leje børneleje med Københavns politi. Vi var der i går og vi ved alle hvad der skete.

En unødvendig masseanholdelse – Om det udtaler Anja:

– Der var 263 anholdte i går og kun 15 er sigtet for noget politiet kalder”alvorligt”. Med 263 anholdte, så taler det vel sit eget sprog, at de fleste blev anholdt uden anden grund end indsatslederens forgodtbefindende.

Dem, der allerede er løsladt, bliver muligvis sigtet for gadeuorden.
– Sidst der var en masseanholdelse var i Hillerød den 4. februar. Efter dengang er stor set alle sigtelser frafaldet, lad os se om det ikke også sker den her gang.
– Vi har tænkt os at klage over de her anholdelser, vi har tænkt os at klage over dem alle sammen. Vi er før gået igennem hele retssystemet for noget vi tror på og vi har ingen problemer med at gøre det igen.

Ingen af masseanholdelserne i nyere tid er blevet til andet, end at de har frafaldet sigtelserne. Det er set i Hillerød den 4. februar i år, det er sket efter uroligheder ved Knippelsbro og det er sket efter masseanholdelser på Christiania.

Politiet siger at det mindede om 18. maj. Om det udtaler Anja:
– De siger at det her minder om 18. maj. Det eneste i går havde tilfælles med 18. maj 1993 var at politiets igen i går var ledet af indsatsleder Bjarne Christiansen. Bjarne Christiansen er en mand, der kan ændre selv en barnedåb til gadeoptøjer (Urolighederne ved Knippelsbro for 2 måneder siden). Endvidere så var han også manden der kunne anholde 200 i Hillerød og på Amnesty til at klage over forholdene og manden har måtte undskylde for politiets ballade på Christiania. Det var også ham der førte an, da politiet uden varsel angreb en anmeldt Ungdomshus demonstration ved Nytorv

Vi opfordrer igen alle journalister, der dækker denne sag, at gennemse de optagelser der er tilgængelige på Jyllands-Postens og Ekstra Bladets hjemmesider. Her ses tydelige slag og spark mod siddende demonstranter og benlåse, hvor flere betjente lægger fuld vægt på en demonstrants ryg. Et overgreb, der tidligere har slået folk ihjel eller gjort dem handikappet dem for livet.’

Se også
Politivold mod Ungeren: Aktivister fængsles
Netavisen 25.09.2006

Politiprovokation mod Ungdomshusdemo
Netavisen 24.09.2006

Netavisen 25. september 2006