Brændende barrikader på Nørrebro

Af Cablefish, Indymedia.dk

Omkring 300 demonstranter gik i spontan demonstration torsdag aften efter Open-air fremvisningen af filmen BZ på Blågårds Plads. Det endte med sammenstød og barrikader på Nørrebrogade.

Se video fra localeyes her

Demonstrationen havde klar karakter af, at mange ville se, hvad der skete. Der var ingen plan og mange vidste ikke hvad der skete. Allerede i Blågårdsgade kommer de første betjente. Fraværet af hjelme afslørerede, at de var blevet taget alvorligt på sengen. Demonstrationen var klart uhåndterbar får de få betjente. Selvom ingen gjorde dem noget, kunne de ikke styre flokken. Folk gik simpelthen igennem dem eller uden om.

Ved Assistens-kirkegården løb demonstrationen simpelthen fra de forsamlede betjente op til Rundelen. Nogle aktivister fra Ungdomshuset gjorde opmærksomme på, at det ville være skadeligt for huset at lave optøjer foran det. Derfor gik flokken tilbage af Nørrebrogade, hvor der blev bygget små barrikader. De polititransitter, der fulgte efter demonstrationen, blev jaget væk med sten og flasker. Barrikaderne blev sat i brand, imens politiet forholder sig afventende.

Samtidig begyner en del at sive væk fra flokken. Færre og færre kunne se en mening med optøjerne. Da politiet endelig kom for at rydde gaden, var alle undtagen enkelte tilskuere forsvundet fra stedet, og intet blev kastet efter dem. Brandvæsnet gik i gang med at slukke de brændende barrikader.

Frustrerede over. at de ikke fik fanget deres uromagere, vælger betjentene at storme hen mod Ungdomshuset, der på intet tidspunkt havde haft noget med optøjerne at gøre, eller åbnet deres døre for dem der deltog. Efter en halv times tid, hvor politi og ungdomshusaktivister ser hinanden an, trækker politiet sig tilbage.

En aften slutter uden anholdte eller tilskadekomne. Enkelte politibiler fik smadret sidespejle og ridset lakken. En par skraldespande var brændt af, men i det store hele var aftenen et bevis på, at der skal mere end nostalgi til at drive et optøjer.

Læs Politiken som lader til rent faktisk har været til stede:

http://politiken.dk/indland/article173770.ece

Læs Ritzau og se video hos Ekstrabladet:

http://ekstrabladet.dk/112/article224976.ece

Bemærk at alle medier kopiere Ritzaus notater. Ritzaus notater er i de fleste tilfælde hvor politiet er en aktør direkte afskrivninger af døgnrapporten. Det kunne tænkes at politiet havde en interresse kriminalisere Ungdomshuset før et eventuelt rydningsforsøg og konfrontation. Ingen blev på noget tidspunkt trængt ind i ungdomshuset hvad man også kan se på videoen.

Se video på localeyes

http://localeyes.dk/article3414.html

Kommentar

Denne reportage fra Cablefish fremkaldte følgende reaktion på Indymedia.dk fra ‘Anders’:

Jeg bliver lidt ked af at demonstrationen igår af mange bliver omtalt med sådan lidt latterliggørende sarkasme som: der skal mere end nostalgi til at lave gadekamp…

Folk reagerede på den måde som de gjorde, ikke fordi de blev nostalgiske, ikke fordi de følte sig seje og lige havde set film, MEN fordi de var(og er) frustrerede over alle de folk der sidder og bestemmer over vores liv hver eneste dag og i hver eneste detalje!

derfor brændte de barrikader! derfor fik ordensmagten flasker og sten!

at folket reagere umidelbart og spontant er ikke i situationen negativt, men et vink med en vognstang til os der besidder en korekt politisk indsigt om den skoling og organisering masserne hungre efter! det burde du osse vide Cable Fish!

Kammeratlig hilsen Anders

Se Indymedia.dk her

Netavisen 16. september 2006