Odense: Debatmøde “Mexicansk kaos” på Galleri Galschiøt

I forbindelse med en udstilling af den mexicanske kunstner Rey Morales, arrangerer Galleri Galschiøt i samarbejde med Tinku et debatmøde hvor der sættes fokus på Mexicos aktuelle situation.

“Mexicansk kaos”

Tid: Søndag den 10. september kl. 15 Gratis entré
Sted: Galleri Gallschiøt Banevænget 22 i Odense

Program:

Jens Lohmann, journalist og latinamerika-ekspert, netop hjemvendt fra Mexico, vil give et oplæg om den aktuelle kaotiske situation i Mexico, samt give et bud på fremtidsperspektiverne.

Doris Palvio vil præsentere og vise filmen Romper el cerco om overgrebene i Atenco, hvor hun selv deltog i en menneskerettighedskommission i juni. Derefter spørgsmål og paneldiskussion.


Større grupper bedes tilmelde sig i forvejen af hensyn til stoleopstillingen.
Arrangører: Galleri Galschiøt: www.aidoh.dk, aidoh@aidoh.dk Tinku (Ålborg): tlf. 9811 7895, palvio@yahoo.com Odense Aftenskole: www.pil-flet.dk tlf. 2083 9674, info@pilflet.dk

Situationen i Mexico er efterhånden helt uoverskuelig.

Alle ingredienser til en eksplosiv cocktail er til stede: Både højre og venstre påberåber sig præsidentposten – Demonstrationer i hovedstaden med op til en million deltagere – I Oaxaca har en strejke blandt lærerne udløst omfattende uroligheder – I Atenco har en konflikt med blomstersælgerne betydet flere dræbte.

I kølvandet på den usikre situation er de folkelige bevægelser i Mexico kommet op på barrikaderne. Protester er næsten en daglig foreteelse og har flere steder medført brutal undertrykkelse fra myndighedernes side, som minder om metoder i en politistat. Overtrædelser af menneskerettighederne bliver rapporteret konstant.

Oven i det hele er USA begyndt at rense ud blandt de millioner af fattige mexicanere der fungerer som illegal arbejdskraft. Man har nu påbegyndt opbygningen af et 1400 km langt hegn ved grænsen til Mexico og Bush har beordret 30.000 grænsevagter til konstant at af patruljere grænsen.

Sted: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N tlf. 6618 4058.

Arrangører: Galleri Galschiøt: www.aidoh.dk, aidoh@aidoh.dk Tinku (Ålborg): tlf. 9811 7895, palvio@yahoo.com Odense Aftenskole: www.pil-flet.dk tlf. 2083 9674, info@pilflet.dk

Netavisen 4. september 2006