Fyringer til gavn for monopoler og skattesnydere

Fogh-regeringen skar ned på fødevarekontrollen, mens den påstod den ville blive mere effektiv. Og skandalerne med råddent kød eksploderede. Nu vil regeringen gentage succes’en indenfor skattevæsenet.

Det er bemærkelsesværdigt, at kontrolfreaks’ene i Fogh-regeringen (når det gælder arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere eller andre) systematisk slækker på kontrollen, når det gælder fødevarer, folkesundhed eller monopolernes regnskaber. De store virksomheder og millionærerne skal ikke kigges efter i sømmene.

Finanslovsforslaget for 2007 lægger således op til at skære næsten en fjerdel af stillingerne i skattevæsenet væk. I alt skal mere end 2200 arbejdspladser skæres væk inden for de næste fire år.

Regeringens devise på alle områder er som bekendt ‘mere for pengene’ – ved at skære ned på ansættelserne og lade de offentligt ansatte pukle hårdere.
Det er glade stunder for folk og firmaer med mulighed for kreative bogføringer, der ikke ønsker alt for megen kontrol.
Forslaget er en decideret grov støtte til skattesnyderne af værste slags.

For at det ikke skal være løgn fortsætter VK-regeringen sine personalenedskæringer i fødevaredirektoratet. 50 stillinger ekstra skal ryge der inden 2009.
På et enkelt områder øger Fogh og Co. gerne antallet af offentligt ansatte: Der skal flere politifolk til gader og terror.

Se også
”Velfærdens finanslov” – en stor løgn

Netavisen 1. september 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne