Der er noget galt i Danmark …

Kommunistisk Politik 15, 2006

Efter en lang sommer, hvor jeg har været langt væk fra dagligdagen det meste af tiden, var det en brat opvågning at ”vende hjem”.

Det var glippet med en enkelt bog-aflevering, pris 80 kr. Desuden var fristen for udskiftning af klippekort udløbet, pris 150 kr. Der var ingen ‘kære mor’. Uopmærksomhed og afslapning afstraffes.

Vennerne havde værre historier. En af dem havde for 12 år siden en gæld til Magasin du Nord på 8.776,30 kr. Dem havde han ikke hørt fra i mange år, men så stod fogeden pludselig ved døren og forlangte et udlæg i andelslejligheden på over nitten tusind kr. Da Magasin blev solgt til Island, blev de gamle fordringer solgt fra til bl.a. ebh-finansservice. De mente sig nu berettiget til at opkræve gælden med renters rente, trods det at rentekrav har en femårs forældelsesfrist – og derved sætte manden fra hus og hjem.

En anden havde givet en afrikaner husly. Da politiet mente, afrikaneren manglede opholdstilladelse, troppede de op for at kontrollere hans identitet, skønt alt var i orden. Og tillod sig samtidig at true med sagsanlæg for at skjule en illegal indvandrer og ikke oplyse kommunen om skat. Min ven, der til daglig producerer lokal-tv, mente, at det er tilladt at optage video i sin egen lejlighed, men fik beskeden: ”Nu sætter du dig der og sletter det, du har optaget,” mens betjenten raslede med håndjernene. Da der blev filmet fra altanen, da betjentene gik, vendte de tilbage og truede med at sparke døren ind.

Min kommentar: Du skal heller ikke tro, at du er sikker i dit eget hjem.

På mailen lå bl.a. historien her fra Støttekredsen for flygtninge i fare:

En afghansk flygtning fik asyl for fem et halvt år siden. Hans to små børn har opholdstilladelse. Børnenes mor har fået afslag på familiesammenføring og besked på at rejse ud af Danmark.

Moderens forbrydelse er, at hun er fra Ukraine, og at de blev gift, efter at manden havde fået asyl. Så kan de jo alle fire tage ophold i Ukraine, siger Udvisningsstyrelsen.

Der er bare den hage ved det, at i Ukraine har manden ikke asyl, og heller ikke arbejde, og ægteparret ingen bolig.

Her i Danmark har manden asyl, bolig og arbejde og kan forsørge sine børn.

Støttekredsens bitre kommentar: Hvor godt for danskerne at leve i en umenneskeliggørende stat.

Også uddrag fra en mail fra Christiania skal med her: 31. juli 2006. Tre historier fra de sidste dage. En pige, ca. 155 cm . høj, 50 kg ., arresteres hårdhændet, sparkes i siden af en betjent. En anden pige, ca. 160 cm ., 55 kg . Fængsles, strippes til trusse og top i kameraovervåget celle. Hendes forespørgsel om toiletbesøg ignoreres på trods af, at hun har menstruation. Efter vagtskifte tillades hun toiletbesøg. Politiet har ved anholdelsen taget alle hendes smykker, men har glemt et smykke, som hun nu kommer i tanke om og vil aflevere. I stedet for at betjentene tager imod den fremstrakte hånd med smykket, angriber betjentene pigen inde i cellen, hvor hun bliver særdeles voldeligt håndteret. En privat fest bliver angrebet af en større styrke betjente, der tæsker løs med knipler på tilfældige gæster. Mange må på skadestuen.

Hvor blev menneskerettighederne af? Hvor blev retsstaten af?

Jeg er vist ikke velkommen i mit land.

Netavisen 18. august 06


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne