Omkring 20.000 demonstrerede imod Bush i Wien

Autonom info-service

Demonstrationerne startede tidligt onsdag morgen, hvor ca. 2.000 elever gik på gaden. Paroler som : „Bush go home“ og „Skrid med dig, mr. Bush“ rungede så højt, at de kunne høres indenfor i Wiener Hofburg, hvor deltagerne i EU-USA topmødet var forsamlet. Demonstranterne bar transparenter og plakater med tekster som : „Bush = terrorist nr.1“, „Bush – massemorder“.

Om aftenen deltog omkring 20.000 mennesker (ifølge politiet:15.000), fra hele Østrig i en fælles protestdemonstration i den indre by.

Skønt 3.000 østrigske politifolk og hundredevis af CIA-agenter havde fået til opgave at sørge for, at demonstranterne ikke kom for tæt på mr. Bush, kunne de ikke forhindre, at en aktivist fra gruppen „Resistance for peace – Widerstand für den Frieden“ klatrede op på taget af den irakiske ambassade lige over for det hotel, hvor Bush var indlogeret. Da aktivisten rullede en stor transparent ud, blev han dog anholdt af det østrigske anti-terror korps „Cobra“.

Tidligt onsdag aften fløj Bush videre til Ungarns hovedstad Budapest.

Billeder frademonstrationer mod mr. Bush i Wien onsdag den 21. juni 06:

Netavisen 24. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne