Du er udelukket Bertel

Lærlinge blandt andet fra 3Kroner har i nattens mørke muret undervisningsministeriets indgang til, i protest over de mange manglende lærepladser, og regeringens “vælfærds”udspil.

Pressemeddelese

– Der er 7.000 unge der mangler en praktikplads. Alene i hovedstadsområdet går der mange hundrede lærlinge indenfor byggefagene og mangler en læreplads. Det er grotesk, når vi samtidig kan læse i avisen at branchen mangler faglærte håndværkere.

I nattens mulm og mørke mødtes en gruppe lærlinge fra den berygtede gruppe Velfærdsmissionen, der blandt andet stod bag ”pasta-aktionerne” for et par uger siden. De mødte frem med værktøj, sten og mørtel og tilmurede hovedindgangen til det ministerium, der har ansvaret for de manglende praktikpladser.

– Vi mener Bertel burde opleve tilværelsen som udelukket fra en arbejdsplads. Det er den fornemmelse vi har hver eneste dag. Vi håber Bertel vil bruge tiden uden for kontoret på, at spekulere over hvordan han kan skaffe flere praktikpladser. Vi lærlinge vil gerne ud og arbejde, så vi kan være med til at finansiere den ældrebyrde som blandt andet Bertel Haarder går rundt og snakker om.

I demonstrationen mod regeringens velfærdsudspil d. 17. maj deltog mange lærlinge der stadig mangler en praktikplads.

– Vi gik 300 lærlinge i samlet fordemonstration fra vores skole, for at vise vores utilfredshed. Med denne aktion vil vi sende et klart signal om at protesterne fortsætter til regeringen kommer med nogle mere ambitiøse forslag til hvordan vi kan skaffe flere praktikpladser.

Lærlingene fra Velfærdsmissionen deltager sammen med kolleger og klassekammerater i en større velfærdskonference mandag d. 5. juni kl. 12.00 i Idrætsfabrikken på Vesterbro, Valdemarsgade 14. Her mødes flere hundrede unge for at diskutere fortsatte protester mod regeringens velfærdsudspil.

Mere om denne og tidligere aktioner her
Bertel Haarder muret ude af lærlinge
Modkraft

Se-læs mere på:
TV2
DR
Localeyes
Ekstra Bladet

Netavisen 5. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne