Fælles kamp – nye aktioner

De pædagogstuderende og deres organisation PLS gjorde markant deres modstand mod Foghs anti-velfærdsreform synlig den 17. maj med en stor fordemonstration gennem København fra Københavns Pædagogseminarium i Hellerup – iført en rød T-shirt med påskriften ” Uddannelse for livet – ikke erhvervslivet”.

Lars Grenaa, PLS, sammen med Per Schultz Jørgensen fra Den Alternative Velfærdskommission, der talte til de pædagogstuderende 17. maj

– Protesterne er langt fra slut, siger Lars Grenaa, faglig sekretær i PLS. De slutter først, når alle forringelserne er taget af bordet. Vi advarer mod et forlig, og vi vil fortsætte protesterne sommeren igennem og ind i det nye folketingsår.

– Det er flot at de universitetsstuderende aktionerer – og andre uddannelsessøgende er også parat til nye protester, herunder besættelser af uddannelsessteder. Lige nu forberedes også en større landskonference for uddannelsessøgende i begyndelsen af juni – allerede den 5.

– Men vi glemmer ikke, at det en fælles kamp, som omfatter alle, der berøres af Foghs nyliberale reform. Det er ingen generationskamp. Ikke noget med at sikre SU’en på bekostning af efterlønnen. Det er et samlet angreb, og må slås samlet tilbage. 17. maj viste vejen – og alliancen mellem alle gode kræfter må udbygges i den kommende tid.

Se også
Universitetsbesættelser over hele landet

Netavisen 24. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne