Velfærdmissionen til LO: Er I med os eller imod os?

København, d. 22. maj 2006

Til:
Formand
Hr. Hans Jensen.
LO
Islands Brygge 32D
2300 Kbh. S.


Åbent brev fra aktivistgruppen ”Velfærdsmissionen” til LO’s formand Hans Jensen.

Kære Hans Jensen.

Den 17. maj gik 110.000 mennesker på gaden. Det gjorde vi i protest mod regeringens velfærdsudspil. Mest af alt gjorde vi det, fordi vi ikke kunne lade være. Fordi en vedtagelse af forslagne vil have konkret betydning for vores og mange andres livsvilkår.

Når vi skriver til jer, er det fordi, vi er bekymrede for, at LO i disse forhandlinger vil falde os og vore medstuderende i ryggen.
Vores bekymring skyldes jeres velfærdsudspil fra november 2005, hvor I foreslår at forringe SU’en ved at erstatte den af en låneordning. Det undrer os, fordi vi politisk set deler det samme værdigrundlag. Vi mener, ligesom jer, at ressourcerne skal omfordeles, at vi skal bryde den sociale arv og at alle skal have sikkerhed, tryghed og mulighed for uddannelse.

Vores mission er, at velfærden skal udvikles – ikke afvikles. Det er grunden til at vi har “serveret” pasta med ketchup på Finansministeriets hovedtrappe. Det er grunden til, at vi indtog og forsvarede SU-styrelsen mod regeringens tyveri. Vi mener, der er råd og penge til velfærd. Derfor uddelte vi, fra taget af Dansk Industri, 1,5 million kr. i falske 500 kr. sedler under overskriften “Her er pengene”. Vi ønsker nu klarhed om jeres holdning til fremtidens velfærd.

Med regeringens reform skal studerende piskes igennem studierne. Det skal ske ved at mindske SU’en for dem, der kommer sent i gang, ved at fjerne et år af SU’en i forhold til studietidens normering – og samtidig skal de “hurtige” studerende belønnes i forhold til de knap så hurtige.

Vi savner en klokkeklar udmelding fra LO om forslag til forringelserne på SUen. Vi håber at I, som skabere af velfærdssamfundet, kan give os og alle vore medstuderende som gik på gaden den 17.maj sammen med jer – en klar melding om LO’s holdning til SU-forringelser – og forbedringer.

Kampen mod velfærdsforringelserne skal ikke være en generationskamp. Tværtimod ønsker vi, at alle, der bliver ramt af regeringens nedskæringer og forringelser, skal stå sammen; unge ogældre – studerende og lønarbejdere. Det håber vi, at I vil være med til.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Ps. Vi kommer gerne på besøg.

Johanne Schmidt-Nielsen & Anders Frisk.
Aktivistgruppen “VelfærdsMissionen”.

Aktivistgruppen VelfærdsMissionen besøger mandag kl.14 LO’s hovedkvarter.

Johanne Schmidt-Nielsen fra VelfærdsMissionen udtaler:
– Vi vil i dag aflevere et åbent brev og en masse pasta til LO’s formand Hans Jensen. LO skylder os, og de mange tusinder studerende som var på gaden i onsdags, et klart svar på deres holdning til SU-forringelser.

– – Over hele landet mobiliseres der i studenterorganisationer og flere universiteter har allerede været besat. Vi vil nu vide hvem der er vores allierede og hvem som kæmper imod os.

– – Vi håber at LO, ligesom os, vil være med til at udvide og ikke afvikle velfærden. Men vi er blevet meget i tvivl efter at LO i november 2005 præsenterede et velfærdsudspil, som for SU- modtagere er mindst ligeså dårligt for studerende som regeringens.

– – Derfor vil vi udover pasta medbringe en rød rose for at minde dem om deres ophav. Kun hvis vi står sammen og ikke accepterer at grupper eller generationer spilles ud mod hinanden kan det lykkes at få taget forhandlingerne af bordet.

Netavisen 22. maj 2006