Aalborg Universitet besat!

Pressemeddelelse

Kl. syv mandag morgen trængte utilfredse studerende ind i Socialrådgiveruddannelsens bygning på Aalborg Universitet. Bygningen blev hurtigt tildækket med bannere, og indgangene blev blokeret.

“Når regeringen udviser så meget ligegyldighed og arrogance, så må der tages andre midler i brug. Vi har fået nok, så derfor er Universitetet altså besat”, udtaler socialrådgiverstuderende Ulla Algreen.

Opbakningen blandt de medstuderende var stor, trods det tidlige tidspunkt mandag morgen, og aktionerne fortsættes dagen ud.

“Uden SU og taxameterpenge, bliver livet som studerende endnu mere surt. Regeringen vil udsulte både os og universitetet, hvilket vi er helt uforstående overfor. Der er penge nok, og deres neoliberale offensiv skal standses!”, udtaler sociologistuderende Maxine Algaret.

“Vi er blevet godt modtaget af de medstuderende, og vi håber, at de bliver ved med at støtte op hele dagen”, udtaler sociologistuderende Niels Peter Mortensen.

Der vil være aktiviteter hele dagen igennem, med menneskekæder foran SU-kontoret, løbeseddelsuddeling, læserbrevsworkshop, bannermaling og
protester.

“Vi bliver ved indtil regeringens udspil bliver taget af dagsordnen. Vi har dannet et aktionsnetværk, der vil fortsætte kampen mod forringelserne, i solidaritet med de andre universiteter og deres aktioner”, udtaler Lasse P. N. Olsen.

Venlig hilsen

Institut for vedvarende velfærd

Netavisen 22. maj 2006